Google'ın yapay zekası Gemini, Gmail'i çok farklı bir boyuta taşıyacak

Google daha önce Gemini'nin bazı özelliklerini online hizmetlerine adapte edeceğini açıklamıştı. Şimdi Gmail'de de değişim zamanı gelmiş gibi görünüyor.

Google'ın yapay zekası Gemini, Gmail'i çok farklı bir boyuta taşıyacak

Şubat ayında Google, yapay zekası Gemini'nin yeteneklerini Gmail, Dokümanlar, Sayfalar ve Meet gibi ürün ve hizmetlere entegre edeceğini ve Google One AI Premium planı abonelerinin bu yetenekleri kullanabileceğini açıklamıştı. Bu özelliklerden bazıları kullanıma sunulmaya başlasa da, Gmail henüz sisteme girmemişti. Ama onun da ilk görüntüleri gelmeye başladı.

Google şu anda "Gemini'den yanıt önerileri" özelliğini test ediyor ve adından da anlaşılacağı gibi, bu özellik e-postalar için içeriğe bağlı öneriler sunuyor.

Gemini, Gmail'de verilecek cevapları "tavsiye ediyor" ve kullanıcı da bu tavsiyelerden istediğini seçebiliyor.

Bir öneriyi kullanmak istiyorsanız, tercih ettiğiniz yanıta dokunabiliyorsunuz. Bu sayede yanıtlama alanı otomatik olarak dolduruluyor, elbette mesajın içeriğini dilediğiniz gibi değiştirebilir veya Gemini'nin yazdığı e-postayı olduğu gibi göndermek için gönder düğmesine basabilirsiniz.

Şu anda Google One AI Premium üyeleri, sıfırdan e-posta yazarken Gemini'yi kullanabiliyor. Ancak sızıntıya göre, yakın zamanda yanıt verirken de Gemini'nin avantajlarından yararlanabilecekler. Google henüz bu özelliği veya potansiyel bir yayın tarihi resmi olarak açıklamadı ancak özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulma ihtimali yüksek.