Google'ın yapay zekası Gemini, YouTube Müzik uygulamasına da el atıyor

Google, yapay zekası Gemini'ın kullanıcıyı daha iyi tanıyıp daha iyi asiste edebilmesi için YouTube Müzik uygulamasında dinlediği şarkıları, listelerini ve beğenilerini incelemek istiyor.

Google'ın yapay zekası Gemini, YouTube Müzik uygulamasına da el atıyor

Google, yapay zeka servisi Gemini'ı büyük yatırımlarla ve yoğun bir emekle geliştirmeye devam ediyor. Gemini şimdilik rakipleri kadar çok ortada görünmese de, Google yapay zeka devriminde yenilen şirket olmamak için Gemini'ın kusursuz bir yapay zeka servisine dönüşmesi gerektiğinin farkında.

Şirket bu hedefe ulaşmak için, Gemini'ın kullanıcıları daha yakından tanıyıp, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerektiğine inanıyor. Bunun için de ilk hedefi, YouTube Müzik uygulaması.

Google kullanıcılarının bu uygulama içinde çok sayıda kişiselleştirilmiş şarkı listesi, beğenisi ve uzun bir dinleme geçmişi var. Böylece Gemini kısa yoldan kullanıcının müzik zevklerini öğrenmiş olacak ki, ileride yapılacak aramalarda bu kullanıcıya tercihlerine daha uygun sonuçlar üst sıralarda gösterilecek.

Google'ın Gemini asistanı şu anda Haritalar uygulaması üzerinde, kullanıcıdan sesli komutlar alarak iletişim kuruyor ve lokasyon aramalarına yardımcı oluyor. Öyle görünüyor ki, Google buna benzer bir uygulamayı şimdi de YouTube Müzik için hayata geçirecek. Böylece, uygulamanıza "bana keyifle dinleyebileceğim pop şarkıları bul" diye seslendiğinizde, Gemini karşınıza sizi mutlu edecek bir liste koyacak.

Yapay zekayı sadece müzik aramak için mi kullanacağız?

Ayrıca, bu gelişmenin Müzik uygulamasıyla sınırlı kalmayacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz. Müzik konusundaki deneyimden sonra Google, Gemini asistanını YouTube videolarını aramak ve izlemek için de hayata geçirecek gibi duruyor zira YouTube'un video veri tabanında yer alan milyarlarca videoyu aramak, istediğinizi bulmak artık tam bir uzmanlık gerektiriyor. Gemini bu konuda kullanıcıların işini kolaylaştırarak YouTube'u daha kullanışlı bir platforma dönüştürebilir.