Google'ın yeni algoritması, "çöp siteleri" çöpe gönderecek

Yapay zeka ile üretilen ve Google'ın arama algoritmasını kandırıp ziyaretçi çekmek için yayınlanan "çöp içerikler" artık gerçekten çöpe dönüşebilir.

Google'ın yeni algoritması, "çöp siteleri" çöpe gönderecek

Yapay zeka ile metin üretmek son derece kolay. Bu araçları biraz dikkatlice kullanıp Google'ın arama motoru algoritmasını tetikleyecek binlerce içeriği yayınlayarak sitenize Google'dan daha fazla ziyaretçi gönderilmesini sağlamanız da mümkün. Ama çoğu birbirinin kopyası haline gelen ve ziyaretçinin ihtiyacına çok da cevap vermeyen bu "çöp içerikler" artık bir tür spam terörüne dönüşmüş durumda.

Google da bunun farkında ve şimdi bu yapay zekalı çöp içerikleri yayınlayan siteleri denklemden çıkaracak yeni bir algoritmayı devreye alıyor.

Google, Mayıs ayında gelecek olan algoritma güncellemesinin "düşük kaliteli içeriği arama dışında tutacağını" söylüyor. Şirket özellikle yapay zeka tarafından üretilmiş çöp içeriği arama sonuçlarından çıkarmayı hedefliyor.

Google, çöp demeden nazikçe "yararsız ve orijinal olmayan" diye tanımladığı içerik için 2022 algoritma ayarlamasından öğrendiklerini geliştirerek yeni güncellemeye uyguladığının altını çiziyor. Şirket, değişikliklerin "yararlı ve yüksek kaliteli sitelere" daha fazla trafik göndereceğini söylüyor. Google, iki yıl önceki güncellemelerle birleştirildiğinde, revizyonun spam içerikli, orijinal olmayan arama sonuçlarını yüzde 40 oranında azaltacağını tahmin ediyor.