Görünmez olmak isteyenlere büyük müjde: Hayaliniz nihayet gerçek olmaya çok yaklaştı

Bir İngiliz firması, ışığın yansıması tekniğini kullanarak görünmezlik sağlayan bir “görünmez kalkan” geliştirdiğini açıkladı. Üstelik üretim için fon toplamaya başladı bile...

Görünmez olmak isteyenlere büyük müjde

Invisibility Shield adlı bir İngiliz firma, görünmezlik sağladığını iddia ettiği yeni ürününü tanıttı ve üretim için fon toplama çalışmalarına başladı. Ürün ilk bakışta şeffaf görünümlü plastik bir panele benziyor; elektrik veya başka herhangi bir güç kaynağı ile çalışmıyor. Bunun yerine, ışığı yansıtan gelişmiş optik lenslerle görünmezlik sağlıyor.

Her ne kadar şeffaf görünüyor olsa da, aslında arkasındaki görüntünün hafif puslu bir görüntüsünü yansıtıyor. Işık koşulları ve kullanan kişinin giysileri görünmezlik etkisini değiştirebiliyor ancak firma sonuçların 5 metreden de, 100 metreden de aynı görüldüğünü iddia ediyor.

Firma yaptığı açıklamada, “Gözlemcinin bakış açısından, bu arka plan ışığı, kalkanın ön yüzü boyunca, nesnenin normalde görüleceği alan üzerinde etkili bir şekilde yatay olarak dağıtılıyor” diyor. Firma, ürününe çok güveniyor ve yatırımcılar da aynı görüşte gibi görünüyor. 6 Nisan itibarıyla, görünmezlik kalkanı 1.065 destekçiden 214.134 dolar fon toplamış durumda.

Birkaç yıl önce, bir dizi benzer ürün ortaya çıkmış ancak bu projelerin birçoğu engellerle karşılaşmış ve ortadan kaybolmuştu. Pazardaki bu boşluğu fark eden Invisibility Shield, bu sefer oldukça iddialı bir şekilde sahneye çıkıyor.