GPS'i körü körüne takip edince...

Navigasyon cihazları hayatımızı kolaylaştırsa da, onlara körü körüne uymak felakete yol açabiliyor!

Bir GPS kazası daha!

Bazı insanların körü körüne navigasyon cihazlarını takip ettikleri bir gerçek. Bu cihazlar, arabanızla ilerlemenize yardımcı olabilir ama yine de aracın gittiği yeri dikkatlice izlemekte fayda var.

Bu tavsiye, fırtınalı bir Kanada gecesinde yolda olan 23 yaşındaki genç kadının zor yoldan öğrendiği bir şey oldu. Toronto Sun'ın bildirdiği üzere kadın, pek tanımadığı Tobermory, Ontario bölgesinde bir sağa dönüşü arıyordu ve bu dönüşü kaçırdı. Dönmek yerine düz bir şekilde yoluna devam eden genç kadın, genellikle 30 metre derinliğinde olan ve bazı yerlerde 150 metreye ulaşan Georgian Bay Gölü''ne uçtu. Aracı, direkt olarak bir iskeleye sürmüştü.

Neyse ki genç kadın ne olduğunu çok çabuk fark etti ve güç kesilmeden önce camını açmayı ve güvenli bir alana yüzmeyi başardı. Ne yazık ki, kırmızı Toyota Yaris o kadar şanslı değildi.

Olay hakkındaki polis raporu, genç kadının yaralanmadan kurtulduğunu söylerken, suyun 4 santigrat derece olduğunu not düşüyor.

GPS cihazları, araçların sabit birer parçaları haline geldikçe insanların bu cihazları kullanımları da artıyor. Körü körüne takipler, bazen eğlenceli olaylarla sonuçlansa da, ortaya çıkan bazı kazalar ölümcül olabiliyor...

Okuyucu Yorumları