Gran Turismo 7’nin yeni yapay zekası Sophy, en iyi oyunculara meydan okuyor

Polyphony Digital, PlayStation 5 yarış oyunu Gran Turismo 7 ile yapay zekayı pistlere indirdi. Yeni yapay zeka sistemi olarak tasarlanan Sophy, artık Gran Turismo 7'de rakiplerini bekliyor.

Yapay zeka, Gran Turismo 7 ile pistlere de indi

Gran Turismo 7'nin geliştiricisi Polyphony Digital, Sony AI ortaklığıyla Sophy adında yeni bir yapay zekayı oyuna dahil etti.

Gran Turismo 7'nin Sophy adını verdiği yapay zeka sistemi, en üretken yarışçıların bile pabucunu dama atacak şekilde tasarlandı. Sophy’nin, gerçek oyunculara karşı yarışıyormuşsunuz hissi veren bir yapay zeka olduğunu söyleyen Polyphony Digital, ayrıca bu yapay zekanın PS5 yarış simülasyonunun oyuncu kitlesinden öğrenecek şekilde eğitildiğini belirtiyor.

Ancak Sophy şu anda Gran Turismo 7'de sınırlı bir kapasitede mevcut. Sophy ile oynamak isteyen Gran Turismo 7 oyuncuları, “Birlikte Yarış” moduna girerek burada birkaç pistte yapay zeka deneyimini yaşayabilirler.

Bu mod ayrıca, Mart sonuna kadar sadece sınırlı bir süre için oyunda mevcut olacak. Polyphony, Sophy'yi geliştirmek için oyunculardan geri bildirim alacağını ve yıl boyunca birden fazla deneme yapacağını söylüyor.