GTA 6'nın ilk fragmanı yayınlandı: Vice City'e geri dönüyoruz

GTA hayranlarının uzun yıllardır beklediği gün nihayet geldi çattı. Rockstar Games, GTA 6'nın ilk fragmanını yayınladı ve oyunun çıkış tarihini açıkladı.

GTA 6 fragmanı yayınlandı: Vice City'ye geri dönüyoruz

Geçtiğimiz günlerde Rockstar, GTA 6'nın ilk fragmanın 5 Aralık'ta yayınlanacağını söylemesi üzerine tüm oyuncuları sabırsız bir bekleyiş almıştı. Ancak tanıtım fragmanı beklenmedik bir şekilde daha öncesinde sosyal medyaya sızdı. Buna karşılık Rockstar da açıkladığı saatten çok daha önce fragmanı yayınlamak zorunda kaldı. İşte merakla beklenen işte o fragman:

Yıllardır birçok sızıntının açığa çıkardığı gibi, Rockstar yeni oyunda oyuncuları Vice City'nin kurgusal mekanlarına geri götürüyor. Fragmanda tam olarak oynanış olmasa da görüntüler GTA VI'nın oyun motoru kullanılarak işlenmiş gibi görünüyor ve stüdyonun 2018'de Red Dead Redemption 2 ile ulaştığı görselliğe kıyasla büyük bir gelişme kaydedildiğini gösteriyor. Öte yandan iki başrol karakteri de onaylanmış gibi görünüyor, bu da bizlere muhtemelen Bonnie ve Clyde tarzı bir hikaye olacağının sinyallerini veriyor.

Rockstar eğer oyunu ertelemeye karar vermezse, Grand Theft Auto VI 2025 yılında piyasaya sürülecek. Platformlar henüz açıklanmadı ancak Xbox Series X|S ve PlayStation 5 konsollarına ilk günden geleceğini varsaymak yanlış olmaz. Aynı şekilde bir PC sürümünün geleceği de aşikar, ancak Rockstar'ın daha önceki oyunlarda izlediği yolu ele alırsak, mevcut nesil konsollarla eşzamanlı bir çıkış yapmayabilir.