GTA 6'dan inanılmaz sızıntı: 90 oyun videosu sızdırıldı, Rockstar harekete geçti

Bir hacker, tam 90 farklı GTA 6 videosunu bir anda internette yayınlayarak gündem oldu. Rockstar ise, bu sızıntıları internetten kaldırmak için çabalıyor...

GTA 6'dan inanılmaz sızıntı: 90 oyun videosu sızdırıldı!

Rockstar'ın açık dünya serisi GTA'nın bir sonraki oyunu olan Grand Theft Auto 6'nın görüntüleri internete sızdırıldı. PC Gamer, GTA Forumlarındaki bir kullanıcının 90 adet GTA 6 görüntüsüyle dolu 3 GB'lık bir dosya yayınladığını bildirdi. Görüntülerin nasıl elde edildiği tam olarak belli değil, ancak paylaşımı yapan "teapotuberhacker", geçtiğimiz haftanın sonlarında bu konuyla ilgisi olmayan Uber hack'inin de arkasında olduğunu iddia ediyor ve GTA 5 ve GTA 6 kaynak kodu, varlıklar ve test yapıları dahil olmak üzere "yakında daha fazla veri sızdırabileceklerini" söylüyor.

Bu büyük sızıntı, bazı kliplerde oynanabilir bir kadın karakteri gösteren GTA 6 hakkında daha önceki bazı haberlerle uyumlu gözüküyor. Bloomberg bu yılın başlarında GTA 6'nın Bonnie ve Clyde'dan etkilenen bir kadın kahramanı içereceğini bildirmişti. Bloomberg muhabiri Jason Schreier, Rockstar Games'teki kaynaklar aracılığıyla sızıntının gerçek olduğunu doğruladığını söyledi.

Sızan videolar bir süre YouTube'da yayınlansa da, şu anda telif hakları nedeniyle kaldırılmış gibi görünüyor. Pek çok forumda ve Twitter hesabında varlıklarını devam ettiriyorlar ama bunların da kaldırılmaya başlandığı anlaşılıyor.

Yayınlanan bir videoda, Lucia adında oynanabilir bir kadın karakterin bir restoranı soyduğu ve rehin aldığı görülüyor. Bunun açıkça bitmemiş bir oyun olduğunu gösteren çok sayıda yer tutucu metin var ve oyun motorunun sahnedeki nesneleri nerede algıladığını görsel olarak görmek mümkün.

Başka bir klipte, oyunun 2002'deki GTA: Vice City'ye çok benzeyen Miami'nin kurgusal bir versiyonunda geçtiğine dair haberlerle örtüşen “Vice City Metro” treninde oynanabilir bir karakter gösteriyor. Ayrı bir klip, Rockstar'ın Red Dead Redemption 2'deki NPC konuşmalarına benzeyen bir havuz başı sohbeti içeriyor. Bir videoda ise bir striptiz kulübü görülüyor.

Görüntünün ne kadar eski olduğu belli değil, ancak bazıları RTX 3060 Ti ve RTX 3080 kartlarında çalışıyor gibi görünüyor, bu nedenle geliştirme yapısı iki yıldan daha eski olmadığını tahmin edebiliriz. Diğer klipler yeni NPC etkileşimlerini, güncellenmiş kullanıcı arayüzünü ve animasyonları ve hatta Rockstar'ın PlayStation'daki GTA 6 için kendi dahili hata ayıklama araçlarını gösteriyor.

Bu, bir Rockstar oyununun ağır bir şekilde sızdırıldığı ilk sefer değil. Trusted Reviews, Red Dead Redemption 2 ile ilgili ayrıntıları oyunun yayımlanmasından önce yayınladıktan sonra 2018'de hayır kurumlarına 1 milyon dolardan fazla bağışta bulunmak zorunda kalmış ve bir özür yayınlamıştı…