Hakimden Microsoft aleyhine karar!

Bu kararın kesinleşmesi halinde, Microsoft'un canının çok fazla yanacağı kesin!

Microsoft, şimdilik kaybetti!

Microsoft'un ihlalde bulunduğuna hükmedilen iki patent, firmanın satışlarının yasaklanmasıyla sonuçlanabilir.

İdare hukuku hakimi Theodore Essex, Nokia ve Microsoft Mobile ürünlerinin Ar-Ge firması InterDigital'in bir çift patentini çiğnediğine hükmetti. ABD Ticaret Komisyonu hakiminin Pazartesi günü verdiği bu karar, komisyon tarafından incelenecek ve son karar 28 Ağustos'ta verilecek. Bu son karar, cihazların ABD'ye girişine engel olunmasına yol açabilir.

İhlal edildiğine karar verilen patentlerde telefonların kablosuz 3G ağlarına bağlanmasıyla ilgili teknolojiler ele alınıyor. ABD'de artık çoğu telefon 4G LTE özelliğini kullansa da, 4G'nin olmadığı yerlerde 3G devreye giriyor. InterDigital'in açıklamasına göre hakim Essex, Nokia ve Microsoft'un talep edilen lisans ücretini ödemeyi kabul etmediğini söyledi.

Microsoft ise mahkemenin ilk kararını hafife alarak, komisyonun ayrıntılı incelemesini beklediğini, sektör standartlarını suistimal eden firmalar karşısında başarılı bir geçmişe sahip olduklarını belirtti.

Önde gelen diğer telefon üreticileriyle de patent anlaşmazlıkları yaşayan InterDigital, davayı ilk kez 2007 yılında açmış ve aynı senede davayı kaybetmişti. Ancak daha sonra firmanın federal mahkemedeki itirazı kabul edildi. Bunun ardından temyiz mahkemesi, tartışmayı davanın şu an görüldüğü ITC'ye taşıdı.

Okuyucu Yorumları