Halen PlayStation 3 ve PS Vita kullanıyorsanız, Sony'nin size kötü bir haberi var

Halen PlayStation 3 ve PlayStation Vita oyun konsollarını kullananlar için kötü haber: İçerik aktarmak artık mümkün değil!

PS3 ve PS Vita sahiplerine Sony'den kötü haber

Sony’nin yayınladığı son yazılım güncellemesi, PlayStation 3 ve PlayStation Vita sahiplerini üzecek cinsten. Sony, bir süredir eski konsolları için desteğini kademeli olarak kesme eğilimi göstermesi, eski konsol sahiplerini endişelendiriyordu. Geçtiğimiz yıl PS3, Vita ve PSP için dijital mağazalarını kapatma hamlesinde bulunan Sony, sonrasında oyun severlerin baskıları neticesinde geri adım atmak zorunda kalmıştı. Ancak görünüşe göre yakın gelecekte eski makinelerini emekli etmeye hazırlanıyor.

Şirketten yapılan son açıklamaya göre PlayStation 3 ve PlayStation Vita sahipleri, PS3 oyunlarını PS Vita’ya artık aktarılamıyor. 11 Mayıs 2022’den beri PS3 konsollarından PS Vita sistemlerine içerik aktarılamadığını açıklayan Sony, mevcut PlayStation Plus aboneliklerinin bu değişikliklerden etkilenmeyeceğini de bildiriyor. Oyun severler mevcut PlayStation Plus içeriklerinin tümüne erişebilecek ve indirebilecekler.

Ek olarak halihazırda satın alınan içeriklere ilgili cihazlardan erişilmeye devam edileceğini de söyleyen Sony, öte yandan PS3 ve PS Vita sahiplerinin sistemlerinde oturum açmaları için artık bir Cihaz Kurulum Şifresine ihtiyaçları olacaklarını açıkladı. Oyunları doğrudan PlayStation 3 ve PlayStation Vita’ya indirmek isteyen oyun severlerin, PlayStation Network’te 2 adımlı doğrulama şifresi ayarlamaları gerekiyor.