PlayStation'ı unutun: Sony'nin PC oyunları için çok büyük planları var!

Sony ve oyun dendiğinde aklınıza PlayStation gelebilir; ama Japon devinin PC için de çok büyük planları var!

Sony, gözünü PC oyunlarına dikti...

Sony ve oyu kelimeleri bir araya geldiğinde akla hemen PlayStation gelse de, şirketin PC projeleri büyük başarılara imza atıyor. Ve dahası, Sony'nin PlayStation oyunlarının PC sürümleri (port’lar), önümüzdeki yıl daha fazla para kazandırmaya hazır gibi gözüküyor. Sony'nin, PC oyunlarından elde edilen geliri ana hatlarıyla belirten ve geçtiğimiz mali yılda (Mart ayının sonuna kadar) 80 milyon dolar gelir getirdiklerinden bahseden slaytların bulunduğu bir hissedar bilgilendirme duyurusu da bu durumu kanıtlıyor.

Bu gelir; Horizon: Zero Dawn, God of War ve Days Gone'dan elde edilmiş. Ancak Sony'nin söylediğine göre çok daha büyük bir beklenti var. Şirket, önümüzdeki mali yılda PC oyunlarının 300 milyon dolar gelire ulaşmasını, yani geçtiğimiz yılın neredeyse dört katına çıkması bekliyor.

Elbette bunun ciddi bir kazanç sıçraması olduğunu söyleyebiliriz. Sony’nin PC sürümlerinden gelecek gelirin neden bu kadar fazla artmasını beklediği ise şimdilik belli değil.

Sony’nin şu anda PC için resmi olarak duyurulmuş tek oyunu Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Pek çok kişinin heyecanla beklediği bu oyunun büyük bir başarı yakalayabileceği tahmin ediliyor ancak birkaç yüz milyonluk bir gelire tek başına ulaşamayacağı da kesin. Yani aralarında Destiny 2’nin de bulunduğu birkaç farklı oyun daha sö konusu olacak gibi görünüyor. Ayrıca Sony, önümüzdeki yıl yapacağı dağıtımların %20’sinin PC platformunda olacağını belirtiyor.