Halo 5: Guardians'dan kötü haber!

Halo 5: Guardians'ı ön siparişle alıp indirdiniz mi? Öyleyse kötü habere hazır olun...

Download şokuna hazır olun!

Microsoft'un sevilen bilim kurgu serisinin son üyesi Halo 5: Guardians önümüzdeki hafta yayınlanacak. Ancak Xbox Live aracılığı ile ön sipariş veren oyuncular, oynayamasalar da, şu an oyunu indirme seçeneğine sahipler. Tamamlanmış oyunun dosya boyutunun 60GB'a yakın olduğu düşünülürse, oyunu önceden indirmek, yayın anında zaman kazanılmasını sağlayabilir. Ancak oyunu önceden indirmenin de kendine göre sorunları bulunmakta.

Resmi Halo sitesindeki bir yazıya göre çoğu oyuncu, Xbox Store'daki bir hatadan kaynaklı oyunun "yer tutucu" (placeholder) sürümlerine sahipler. Oyunu 21 Eylül tarihinden önce indirmeye başlayanlar için, indirilen oyun dosyalarının, yayın öncesinde yeri tutması için bulunan boş bir dosyaya sahip olması mümkün. Bu sorun düzeltilmiş durumda ve Xbox One'larını "Instant On" modunda kullananlar için otomatik olarak sorun ortadan kalkmalı.

Bu özelliği kullanmayan kişilerin ise büyük ihtimal ile oyunu baştan yüklemeleri gerekecek. Oyun dosyalarınızı kontrol etmek ve yer tutucu dosyanın kaldırıldığından emin olmak için ise Microsoft'un belirttiği şu adımları uygulamanız gerekiyor:

" 1. My Games & apps (oyunlarım ve uygulamalarım) bölümüne gidin

2. Installed (yüklenmiş) ve Sort by size (boyuta göre düzenle) seçeneklerini seçerek oyun koleksiyonunuzu düzenleyin.

- Eğer Halo 5: Guardians oyun boyutunuz 40GB'ın üzerindeyse, doğru sürüme sahipsiniz ve uygun olduklarında gerekli güncellemeleri yüklemek için hazırsınız.

- Eğer Halo 5: Guardians oyun boyutunuz 40GB'ın altındaysa, yanlış bir boş dosyaya sahipsiniz ve bu sürümü silerek oyunu yeniden yüklemeniz gerekiyor."

Bu sorunun, dijital indirme için sunulan kod sebebi ile Halo: 5 Guardians Limited Collector's Edition ve temalı konsol sahiplerini de etkileme ihtimali bulunmakta. Neyse ki sorun, yayından günler öncesinde fark edilmiş ve etkilenen kişilerin, yayın anında zaman kaybetmeleri engellenmiş durumda.

Halo 5: Guardians'ın Dünya genelindeki yayını 27 Ekim tarihinde sadece Xbox One için gerçekleşecek...

Okuyucu Yorumları