Hangi microSD Kartı Tercih Etmeli?

Amiral gemisi akıllı telefonlara yüksek meblağlar ödüyoruz. Ancak performans için microSD kart da çok önemli. Peki, hangi microSD kartı tercih etmeli?

Hangi microSD kartı tercih etmeli?

Biz teknoloji editörlerinin işi öyle dışarıdan bakıldığı gibi çoğu zaman kolay değil doğrusu. Evet, işimiz gereği çok sayıda ülke gezdiğimiz, yeni teknolojileri yerinde gözlemlediğimiz doğru. Bu keyifli bir şey, kabul ediyorum. Ancak kaliteli bir içerik çıkartabilmek için yoğun çalışmamız gerektiği ve önemli ölçüde zaman tasarrufu yapmamız gerektiği de öyle. Bu noktada bugün, sizin için de önemli olan bir konudan bahsedeceğiz: Hangi microSD kartı tercih etmeli?

Depolama konusu, yalnızca video kaydında ve seri fotoğraf çekimlerinde telefon ve DSLR'ın performansına ayak uydurabilmesiyle sınırlı değil; aynı zamanda PC'ye dosya kopyalama süresinde önemli kazanç sağlaması ve özellikle telefonlarda oyun ve diğer uygulamaların açılış süresinde de seri çalışması noktasında elzem. Bu noktada da bugün Samsung'un microSD kartlarına yakından bakacağız.

Hangi microSD Kartı Tercih Etmeli?

Samsung'un EVO serisi microSD kartları 64 GB kapasiteden 512 GB kapasiteye kadar geniş kapasite seçenekleri sunuyor. 100 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma performansı gibi etkileyici sonuçlara sahip olan bu seri, pratik kullanımda günlük yaşantınızda da bu performansı size hissettirecek şekilde davranıyor. EVO Plus serisi daha çok akıllı telefon ve tablet gibi günlük kullanımda tercih edilirken, Pro Endurance ise güvenlik kameraları ve araç içi kameraları gibi sürekli kayıt yapan cihazlar için uygun tasarlanmış bir ürün.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Hangi microSD Kartı Tercih Etmeli?

Günlük yaşantıda, yani pratik kullanımda DSLR fotoğraf makinesi sahipleri yüksek bitrate'te 4K video çekmek istiyor, akıllı telefon sahipleri ise, artık benzer özellikleri kazanan cihazlarından, yine iyi kalitede 4K video performansı sağlamak, seri fotoğraf çekimleri yapabilmek ve az önce de söylediğimiz gibi oyun ve uygulamaları hızlı şekilde açmak istiyorlar, değil mi? Tüm bu noktalarda iş makineye kaldığı kadar, onun ekürisi olan depolama cihazını da kapsıyor.

İyi bir bellek kontrolcüsüne sahip microSD kartlar ile ucuz ve geleneksel microSD kartları karşılaştırdığınızda, arada performans noktasında uçurum olduğunu görüyorsunuz. Eğer ucuz bir SD kart kullanırsanız, her ne kadar 4K video da çekseniz; sonuçlara baktığınızda titreyen görüntüler, kötü ses ve atlayan frame'lerle karşılaşacağınız açık. Hatta çoğu zaman video ile sesin iyi bir şekilde senkronize olmadığını görmeniz de mümkün. Bu da bellek kontrolcüsünün iyi olmamasıyla alakalı bir durum. Elbette benzer senaryo, içeriği kopyalama sürelerinde de kendini net şekilde ortaya koyuyor.

Bu işlerin dışında telefonunuzda kullandığınız bir microSD kartın, günlük kullanımınıza performans açısından da direkt olarak etkide bulunduğunu göreceksiniz. Karşılaştırmalı olarak bir Benchmark yazılımında da bunu sonucu görebilirsiniz veya pratik kullanım noktasında da. Ucuz ve kaliteli olan iki farklı microSD kart üzerinden açmaya çalıştığınız bir oyun veya uygulamanın, ucuz olanda çok daha uzun yükleme süresine ihtiyaç duyacağı malum.

Hangi microSD Kartı Tercih Etmeli?

Tüm bunların neticesinde rahatlıkla söyleyebilirim ki, ucuz ve kalitesiz microSD kartları tercih etmeyin. Özelikle 4K video kaydı yapacak veya kayıpsız Full HD 60 kare video çekecekseniz, yüksek bitrate değerleri içeren microSD kart ve SD kartlar tercih etmeniz yararınıza olacak. Elbette bunun yanı sıra kısa süreler gözetiyorsanız da aynı şekilde.

Özellikle yüksek peformans ve kalite için yüksek paralar verip de iyi bir amiral gemisi akıllı telefon veya DSLR kamera alıyorsanız, depolama konusunda da fiyattan kaçınılmamalı. Belki ucuz kartlar cüzdanınıza uygun gelecek, ancak günün sonunda beklediğiniz performansı size vermeyeceği açık. Hatta kalite ve süre kaybını da geçelim, bazı durumlarda video kaydı sırasında kayıt aniden durabilir ve siz bütün işi baştan yapmak zorunda bile kalabilirsiniz. Hatta daha da kötüsü, yakaladığınızı sandığını bir anı, artık geri dönülemez şekilde kaçırabilirsiniz. Bu noktada da bizim de bu video boyunca kullandığımız Samsung'un EVO ve Endurance serisi microSD kartlarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.