House of the Dragon, yayına girmesiyle birlikte önemli bir rekora imza attı

HBO, House of the Dragon'un yayına girmesiyle birlikte büyük bir rekora da imzasını atmış oldu.

House of the Dragon, yayıncısının beklentilerini bile aştı

HBO, Fire TV Sticks aracılığıyla izlemeye çalışan bazı kişilerin yaşadığı aksaklıklara rağmen, Game of Thrones yan serisi House of the Dragon'un ilk bölümünün, sadece ABD’de Pazar gecesi lineer ve HBO Max akışında 9.986 milyon izleyiciye ulaşarak ağın tüm zamanların en büyük prömiyerini kaydettiğini duyurdu.

Orijinal Game of Thrones serisi, 2019'daki final bölümünde lineer kanallarda 13,7 milyon canlı izleyiciyle yayınını sonlandırdı. Akış ve isteğe bağlı video sayılarının eklenmesiyle 19 milyondan fazla görüntüleme aldı. HBO'nun söylediğine göre, House of the Dragon prömiyerinden önce orijinal diziye olan ilgi de arttı ve Temmuz ayında yüzde 90 artan izlenmeler, Ağustos ayında haftalık ortalamayı korudu. Şu anda serinin tamamı HBO Max'te 4K olarak izlenebiliyor.

Bir önceki dizinin son sezonundan sonra izleyicilerin diziyle hala ilgilenip ilgilenmediği ve son iki yılda pek çok kişinin izleme alışkanlıklarını kablo üzerinden akışa değiştirip değiştirmediği sorusunun artık bir cevabı var gibi görünüyor. HBO içerik sorumlusu Casey Bloys yaptığı açıklamada, "Milyonlarca Game of Thrones hayranının dün gece bizimle Westeros'a döndüğünü görmek harika bir şeydi. House of the Dragon, prodüksiyona kalbini ve ruhunu katan inanılmaz yetenekli bir oyuncu kadrosuna ve ekibe sahip ve izleyicilerin olumlu tepkisinden dolayı çok mutluyuz” dedi.

Sayıları tam olarak karşılaştırmak zor olsa da, HBO ve HBO Max için bu sayıların kayda değer olduğunu ve yeni kurumsal ana şirketi Warner Bros. Discovery tarafından birkaç hafta süren şaşırtıcı seçimlerin ardından geldiği saöylenebilir. Son zamanlarda yöneticiler, HBO için tasarlanan Max Batgirl filmini rafa kaldırdılar, bazı sevilen animasyon dizi ve filmleri de dahil olmak üzere birçok şovu yayından kaldırdılar ve yüzlerce Susam Sokağı bölümünü HBO Max'ten çektiler.

Ayrıca, Amazon'un Prime Video hizmetinin, 2 Eylül'de Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri prömiyerinin yapıldığı kendi yüksek fiyatlı destanını piyasaya sürmesi ile beraber kılıç ve büyü alt türünde büyük bir rakibi bulunuyor. Yüzüklerin Efendisi serisinin iki bölümü Perşembe gecesi başlayacak, ardından 14 Ekim'de yayınlanacak final bölümüyle her hafta Cuma günleri bir bölüm yayınlanacak. House of the Dragon'un yeni bölümleri, ilk sezonu 23 Ekim'de sona erene kadar her Pazar günü yayına çıkacak.