HDR ekranlı ilk telefon Sony'den gelebilir!

Sony, dünyanın HDR ekranlı ilk telefonu olacak Xperia X Preimum için kolları sıvadı!

HDR ekranlı Xperia yolda!

Sony, Xperia Z5 Premuim ile dünyanın ilk 4K ekranlı telefonunu bizlere sunmuştu. Ekranlarda yine bir ilk peşinde olan firma, dedikodulara göre bu sefer HDR ekranlı bir telefon üretecek.

Xperia X Preimum adlı telefon, Sony'nin bir sonraki telefon serisinde Xperia X Performance'ın üzerinde yer alacak ve 1,07 milyar renk gösterebilecek (şu anki telefonlarda 16,8 milyon farklı renk gösterilebiliyor). Bu, kırmızı, mavi ve yeşilin 256 yerine 1024 farklı tonunun gösterilebileceği anlamına geliyor.

Ekranın diğer özellikleri arasında 120Hz tazeleme hızı, 2000:1 kontrast oranı ve 1300 nit'e kadar parlaklık var. Karılaştırma açısından parlak ekranlı Samsung Galaxy S7'nin bile 855 nit sunduğunu belirtelim.

Ancak Xperia X Premium'un müthiş ekranı, Xperia Z5 Premium'un yaşadığı sorunun aynısını yaşayabilir ve HDR içerik bulmakta zorlanabilir. Bunun yanında dedikodunun kaynağının daha önce sızıntılarını pek duymadığımız PhoneRadar olması, her zaman olduğu gibi söylentiye dikkatle yaklaşmamız gerektiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları