Hedefte yine MEGA var!

MegaUpload'un devamı olarak görülen MEGA, baskılar sonrasında bir darbe daha yedi!

Hedefte yine MEGA var!

Çift taraflı şifreleme sunan sınırlı sayıda bulut hizmetinden biri olan MEGA, PayPal'ın yeni kararı ile PayPal ödemelerini kullanamayacak.

Özellikle güvenliğe önem veren kişiler tarafından sevilerek kullanılan bu hizmete karşı alınan bu karar, aslında çok şaşırtıcı değil.MEGA, uzun zamandan beri Patrick Leahy gibi politikacılarla anlaşamamaktaydı ve SOPA ile PIPA'nın büyük bir destekçisiydi. Megaupload'un korsan dosyalar ile ilgili sahip olduğu tartışmalı geçmişin yeni firma MEGA'ya taşınmış olması da bu konuda pek yardımcı olmuyor. MEGA'nın iddiasına göre Leahy, "Visa ve MasterCard'a, listede yer alan firmalara ödeme yapmamaları için baskı kuruyor."

Bunun sonucunda da Visa ve MasterCard, PayPal'a Mega ile bağlantısını koparması için baskı yapmış gibi görünüyor. Her ne kadar MEGA'nın bulut depo hizmetinin Apple, Google ve diğerleri tarafından sunulanlar kadar kanuna uygun olduğu gösterilmiş olsa da, PayPal bağlantıyı kesme kararı aldı.

PayPal'ın bu karar için gösterdiği sebep de, tam anlamıyla tatmin edici olmayan bir şekilde, "şifreleme" olarak gözükmekte. Söylenene göre MEGA'nın güvenliği o kadar yüksek bir seviyede ki, PayPal, MEGA'nın sunucularında depolanan dosyaların ne olduklarını belirleyemiyor ve "platformda ne olduğunun bilinmezliği" PayPal'ın bu kararının sebebi olarak öne çıkıyor.

Okuyucu Yorumları