Henüz ilk Apple Vision Pro satışa sunulmadan ikincisinin detayları ortaya çıktı

Apple'ın merakla beklenen Vision Pro başlığı henüz piyasaya çıkmasa da, ikinci modelden neler bekleyebileceğimiz çoktan internete sızdı.

Henüz ilki satışa sunulmadan ikincisinin detayları ortaya çıktı

Apple’ın WWDC’de Vision Pro’yu duyurmasından kısa bir süre sonra, ürünün kaçınılmaz olduğu rahatlıkla tahmin edilebilecek devam sürümüne dair söylentiler de yayılmaya başladı. Bloomberg’den Mark Gurman, Haziran ayındaki haber bülteninde ikinci nesil başlığın üzerinde çalışıldığını ve birkaç önemli yeni özelliğin ekleneceğini bildirmişti. Apple Vision Pro’nun piyasaya sürülmesine hala aylar var, ancak şimdi de MacRumors, Vision Pro 2’nin daha da fazla detayını bulduğuna dair bir haber paylaştı.

MacRumors’ın belirttiğine göre Apple’ın ikinci nesil başlığı “birinci nesil Vision Pro ile çarpıcı bir benzerlik taşıyor.” Orijinal cihazla aynı kavisli estetiğe ve düğme yerleşimine sahip olacak ancak yeni bir hoparlör yuvası barındıracak. Ayrıca MacRumors, cihazın şirket içinde Project Alaska olarak anıldığını ve N109 cihaz tanımlayıcısı ile bilindiğini iddia ediyor.

Kaynaklar, yeni başlığın ilk tasarımlarında mevcut modelde hoparlörlerin bulunduğu yuvarlak alanların yer almadığını söylüyor. Apple, bunun yerine başlığın üzerine “tüm başlık boyunca düz ve tek biçimli açıcılar” yerleştirmiş gibi gözüküyor.

Görünüşe göre MacRumors’un kaynakları Apple’ın sıradaki Vision Pro hakkındaki belgelerini de görmüş durumda. Bu belgeler bir ses aksesuarına referanslar içeriyor ancak herhangi bir ayrıntı vermiyor. MacRumors, bu aksesuarın harici bir hoparlör olabileceğini öne sürüyor. Ayrıca Apple’ın üst havalandırma delikleri için iki farklı tasarım düşündüğü de söyleniyor ve bunların “ilkinin birinci nesil Apple Vision Pro’daki havalandırma delikleri ile aynı, ikincisinin ise iki küçük hoparlör tipi delik kümesi içerdiğini” söylüyor.

Bir diğer potansiyel değişiklik ise daha çok “dizüstü bilgisayar çantalarında veya sırt çantalarında yaygın olarak bulunan düz kayışlara” benzeyen daha basit arka kayışlar olabilir. Ayrıca kaynaklar, Apple’ın Vision Pro için de mevcut olacak harici pil paketini kullanmaya devam edebileceğini öne sürüyor.

MacRumors’ın Project Alaska için sunduğu önemli donanım bileşenleri listesi aşağıdakilerden oluşuyor:

  • 2 mikro OLED ekran
  • 1 TrueDepth kamera
  • 4 adet bilgisayarlı görüş (CV) kamerası
  • 2 RGB kamera
  • 2 düşük ışıklı kızılötesi aydınlatıcı
  • Yarı otomatik gözbebekleri arası mesafe (IPD) ayarı
  • Pusula, ortam ışığı sensörü, manyetometre, ivmeölçer, jiroskop

İkinci nesil Apple Vision Pro’nun 2025 yılında ürün doğrulama testi (PVT) geliştirme aşamasına girmesi planlanıyor. Bu tarih, yeni nesil başlığın 2025 sonu veya 2026 başı çıkış tarihi ile uyumlu olacaktır. Elbette Vision Pro’nun ilk sürümünün başarısı gibi pek çok farklı faktör Apple’ın gelecek planlarını değiştirebilir.