Hepsi Cyanogen'e sarılıyor!

Android'in alternatif sürümü Cyanogen, pek çok cep üreticisinin can simidi oluyor!

Cyanogen'i çok sevdiler!

Cyanogen, popüler bir Android modu olarak adını duyurmuştu ancak daha sonra hızlı bir gelişim gösterip, kendine has bir Android sürümü olarak yoluna devam etme kararı aldı. O günden beri de Android'e alternatif arayan üreticiler için yeni işletim sistemi olarak telefonlara girmeye başladı.

Çin'deki üreticiler de Google'ın sert kurallarına katlanmak zorunda kalmadan kendilerine has Android telefonlar üretmek için Cyanogen'in kapısını çalmaya başladılar. Raporlara göre önümüzdeki dönemde çok sayıda Çin'li telefon üreticisi, yeni Cyanogen'li modellerin piyasaya sürecekler.

Çin'de 100'den fazla telefon markası bulunuyor. Bunların çok azı Çin dışında tanınıyor ancak Çin zaten başlı başına dünyaya bedel bir pazar olduğu için markalar, Çin'de faaliyet göstererek yeterince tatmin oluyor. Bu lokal markaların da Çin kullanıcıları için daha fazla Cyanogen'li model piyasaya sürmesi bekleniyor.

Cyanogen'le birlikte piyasaya çıkan OnePlus telefonunun satış rakamının sene sonunda 1 milyona ulaşması da bekleniyor. Bu başarının sebebi olarak da Cyanogen'in telefonu, rakiplerinden ayrıştırması gösteriliyor.

Şimdi diğer Çin'li üreticiler de aynı başarıyı yakalamak için, Cyanogen'e sarılmış durumdalar. Ülkemizde de Cyanogen'li operatör telefonları görmemiz fazla uzun zaman almayacaktır.

Okuyucu Yorumları