HMD Global Nokia X71'i 2 Nisan'da Tanıtacak

Nokia akıllı telefon modellerinin üreticisi olan HMD Global, iddialı kameraları ile dikkatleri çeken iki modeli piyasaya sürecek

Nokia X71 tanıtıma hazır!

HMD Global, Tayvan'da düzenlemeyi planladığı ürün tanıtım konferansında Nokia X71'i ilk kez görücüye çıkartacağını duyurdu. Etkinlik 2 Nisan tarihinde düzenlenecek ve daha önce tanıtılan Nokia 9 PureView modeli ise aynı gün içerisinde satışa sunulacak. Nokia X71, Nokia'nın sunacağı ilk delik ekran tasarımlı telefon modeli olacak.

Bunun yanı sıra X71 ile Nokia ilk kez 48MP çözünürlüğündeki bir kamerayı 120 derece geniş açılı bir sensör ile birlikte sunuyor. Kamera lensleri Zeiss Optics tarafından tasarlandı ve Nokia, kamera lensleri konusunda oldukça iddialı.

X71, 6.22 inç boyutunda bir ekran ile gelecek ve küresel pazar üzerinde Nokia 8.1 Plus ismiyle satışa sunulacak. Bunun yanında telefon hakkında başka bir detay gün yüzüne çıkmış değil.

HMD Global'ın Nokia X71'in yanı sıra sunacağı beş kameralı Nokia 9 PureView ise şu özellliklere sahip: 5.99 inç boyutunda ve QHD+ (2880 x 1440 piksel) çözünürlüğünde OLED ekranı Gorilla Glass 5 koruyor ve ekran HDR10 standardını da destekliyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Snapdragon 845'ten güç alan cihazın sekiz çekirdekli işlemcisine 6GB RAM ve 128GB depolama alanı eşllik ediyor.

Nokia 9 PureView modelinin anahtar özelliği olan beş arka kamerasından ikisi RGB ve diğer üç kamera ise monokrom sensörlere sahip. Lensler, Zeiss Optics tarafından optimize edildi ve cihazın ön tarafında ise kullanıcıları 20MP çözünürlüğünde bir kamera karşılıyor.

Nokia 9 PureView'in bulundurduğu 3320mAh kapasiteli batarya Quick Charge 3.0 standardını destekliyor ve cihaz Qi-sertifikalı kablosuz şarj cihazları üzerinden hızlı bir şekilde şarj olabiliyor.

Okuyucu Yorumları