HoloLens 2, Microsoft Tarafından Tanıtıldı!

Microsoft, HoloLens 2'nin duyurusunu MWC 2019'da gerçekleştirdi!

HoloLens 2 tanıtıldı!

Microsoft, HoloLens karma gerçeklik başlığının güncellenmiş sürümünü MWC 2019'da tanıttı. HoloLens 2, Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından bir medya etkinliği aracılığı ile tanıtıldı ve "bu aracının, mümkün olanlar deneyiminin sadece başlangıcı" olarak belirtildi.

Orijinal cihazın yayımlanmasından dört yıl sonra HoloLens 2, ilk nesle göre ciddi bir donanım güncellemesi sunuyor ve daha öncekine göre çok daha gerçekçi bir his sunuyor.

Yeni ünite, yeni tasarlanan 2K MEMS ekran sayesinde orijinal Hololens'e göre iki kat görüş alanı sağlayacak ve ilk defa göz takip sistemini içerecek. Ayrıca HoloLens 2, kişisel olarak size göre adapte oluyor ve hareketlerinizden öğrenerek sizin için ayarlanmış bir deneyim sunmaya yardımcı oluyor. Kişisel olarak elinize göre kalibre olabilen cihaz, artık yeni "amaç belirleme" araçları sayesinde hologramları gerçek zamanlı bir şekilde değiştirebiliyor.

Güvenlik ise Windows Hello tarafından kullanılan iris doğrulama araçları ile sağlanıyor.

Bunların yanı sıra Microsoft, tasarımın konforunu da geliştirmiş ve binlerce kişinin baş taramaları sayesinde gözlük bile giyiyor olsanız herkesin daha rahat kullanabileceği, daha zarif bir başlığa ulaşmış durumda. Microsoft'tan Alex Kipman'ın söylediğine göre yeni karbon-fiber yapı sayesinde hem daha hafif, hem de daha dayanıklı bir fiziğe sahip.

HoloLens 2, Microsoft Tarafından Tanıtıldı!
Microsoft

Cihaz, tüketiciler tarafından hemen kullanılabilir olacak ve Microsoft Dynamics 365 üzerinde bazı karma gerçeklik çözümleri sunuyor.

Yeni HoloLens kişiselleştirme programı sayesinde de firmalar, cihazı kendi ihtiyaçlarına göre, özel hizmetler, markalar veya markalamasına imkan tanıyacak.

Ayrıca Microsoft bir açık uygulama mağazası da başlatıyor ve geliştiricilerin içerikler için kendi marketlerini oluşturabilecekler ve cihaz sadece Edge'i değil tüm internet tarayıcılarını destekleyecek. Firefox anlaşma yapan ilk büyük ortak olarak gözüküyor ve yeni tarayıcısı HoloLens 2'de kullanılabilir olacak.

HoloLens 2 şu anda ön siparişlere açık ve fiyat seçenekleri ayda 125$ ile başlarken 3500$ başlangıç fiyatı ile kurumsal bir sürümü de sunulacak...

Okuyucu Yorumları