Honda ve LG'den dev ortaklık: Birlikte üretime başlıyorlar

Honda ve LG Chem, Amerika’da 4,4 milyar dolar yatırımla elektrikli araçlar için pil üretmeye başlıyor.

Honda ve LG'den büyük elektrik ortaklığı

Honda ve LG Chem, otomobil üreticisinin yaklaşmakta olan elektrikli araç serisi için ABD'de pil üretmek üzere bir ortak girişim kuracaklar ve üretim tesisi inşa edecekler. İki şirket, 2023'ün başlarında lityum iyon pil hücrelerinin seri üretiminin başlamasını sağlamak için çalışmalara başlamayı hedefliyor. Üretim 2025'in sonunda başlayacak. Honda ve bağlı kuruluşu Acura, 2030 yılına kadar 30 hibrit, akülü ve yakıt hücreli araç piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yıllık yaklaşık 40GWh üretim kapasitesine sahip olmayı hedefleyen fabrikanın Ohio'da kurulması düşünülüyor. Bu eyalette ayrıca LG Chem ve General Motors tarafından inşa edilecek olan 2,3 milyar dolarlık başka bir pil tesisi de olacak.

ABD'de pil üretiminin yerelleştirilmesi, elektrikli araç pillerinin Amerika’da üretilmesi halinde araç başına 7.500 dolarlık vergi kredisine hak kazanmak isteyen otomobil üreticileri için önemli. Ancak, yabancı otomobil üreticileri, yeni vergi indirimlerinin ABD'de üretim tesisleri olmayan şirketlere karşı ayrımcılık yapabileceği endişelerini dile getiriyor.