Honda, elektrikli araçlar konusunda kararlılığını ilk elektrikli SUV'u ile gösteriyor: İşte Honda Prologue...

Honda, elektrikli araçlar konusunda kararlılığını ilk elektrikli SUV'si olması beklenen Prologue ile gösteriyor.

Honda, ilk elektrikli SUV'si olması beklenen Prologue'u ilk kez gösterdi

Honda, 2024'te piyasaya sürülecek olan ilk elektrikli SUV'si Prologue'un bir teaser görüntüsünü yayınladı. Ve bu aracın bir Honda SUV'dan beklediğimiz her şeyi gösterdiğini söyleyebiliriz.

Prologue'un hareket halindeki bir fotoğrafı değil, sadece bir render’ı olan bu tek görüntü, SUV'nin net gövde hatlarını ve kalın lastiklerini gösteriyor. Prologue, Los Angeles ve Japonya'daki stüdyolar arasında bir tasarım işbirliği ile ortaya çıkmasının yanı sıra GM ile beraber geliştirildi. Normal olarak bu araçta hem eski hem de yeni detaylar bulunuyor, ancak göreceli olarak sade estetiği dikkat çekiyor.

Honda, 2030 yılına kadar 2 milyon adetlik beklenen satışla 30 yeni EV'yi piyasaya sürmeyi planlıyor. 2024'te Prologue satışlarına başladıktan sonra Honda, 2026'da e:Architecture'a dayalı yeni EV'ler üretmeye ve satmaya başlamayı planlıyor ve 2027'de uygun fiyatlı EV'lere (yine GM ile beraber geliştirilen) sahip olacak. Prologue ilk olarak sıfır emisyon eyaletlerinde, daha sonra ABD'nin diğer eyaletlerinde sunulmaya başlayacak.

Ne yazık ki tek bir görüntüden çok fazla şey öğrenmek mümkün değil, ancak Honda'nın EV konusunda kararlı olduğu rahatlıkla söylenebilir.