Honor'un katlanabilir telefonu Magic V2, özel Porsche sürümüyle daha da iddialı

Honor'un bir süre önce Dünyanın en ince katlanabilir telefonu olarak tanıttığı Magic V2'nin, artık otomobil devi Porsche'nin de elinin değdiği çok özel bir sürümü daha var.

Honor'un katlanabilir telefonu Magic V2, özel Porsche sürümüyle daha da iddialı

Honor’un Magic V2 telefonu yaklaşık yedi ay önce ilk kez sunulduğunda, katlanmış olarak 1 cm’nin altındaki kalınlığı oldukça etkileyiciydi. Şirket, o zamandan beri çalışmalarına Huawei’nin kaldığı yerden devam etti ve son olarak da Porsche Design ile güçlerini birleştirdi.

Bu ortaklığın ilk sonucu, özel sürüm katlanabilir bir telefon olan “Magic V2 RSR” (“RSR”, “Yarışan spor yarış arabası” anlamına gelen “RennSport Rennwagen” kısaltması) oldu. Bu telefon ile Porsche hayranları, ikonik akik grisi ve gövdenin ortasından aşağı doğru uzanan, Porsche 911’in kaportasına benzediği varsayılan uçuş hattı da dahil olmak üzere, otomotiv markasına saygı duruşunda bulunan çeşitli özelliklerle karşılaştı. Ayrıca bu telefonun arka kamera kümesi de daha cesur trapez yeniden tasarımına uyum sağlayacak şekilde koyu renkli bir titanyum çerçeveyle güncellendi.

Magic V2 RSR, adının büyük kısmını aldığı telefon ile aynı boyutları koruyor, katlandığında 9,9 mm, açıldığında 4,7 mm kalınlığa sahip ve dünyanın en ince katlanabilir telefonu olmayı sürdürüyor. Ek süslemeler temel modele 3 gram daha ekleyerek ağırlığını 234 grama ulaşıyor ve bu da büyük ölçüde Honor’un menteşe tasarımındaki titanyum alaşımı ve özel çelik karışımı sayesinde OnePlus Open, Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Google Pixel Fold gibi modelleri geride bırakıyor. Ayrıca bu menteşelerin en az 400.000 katlamaya dayanacağının da onaylandığı belirtiliyor.

Bunlara ek olarak Magic V2 serisinin 5.000 mAh pil kapasitesi, daha fazla enerji yoğunluğuna sahip silikon-karbon hücreleri sayesinde rakiplerinden daha büyük. Telefon, bütün bunların karşılığında kablosuz şarj yeteneğinden vazgeçmek zorunda kalıyor, ancak 66W kablolu hızlı şarj seçeneği sayesinde sıfırdan yüzde 100’e çıkması yaklaşık 50 dakikada şarj olabildiği için bu büyük bir kayıp sayılmayabilir.

Magic V2 RSR, halen Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile çalışıyor, ancak bellek ve hafıza seçenekleri yalnızca 16 GB RAM ve 1 TB ile sınırlı. Geri kalan teknik özellikler ise her iki sürümde aynı gözüküyor. Ekranlara baktığımızda, parlaklıkları sırasıyla 1.600 nit ve 2.500 nit’e kadar çıkan 7,92 inç 2.344 x 2.156 katlanabilir OLED ekran (çok az fark edilen bir kırışıklığa sahip) ve 6.43 inç 2.376 x 1.060 dış OLED ekran görülüyor. Ses tarafında ise IMAX geliştirilmiş stereo hoparlörlerle donatılmış bir telefonun yanı sıra, telefon aramaları daha iyi ses alımı için cihazın üç mikrofon sistemi yer alıyor. Çoğu katlanabilir cihazda olduğu gibi, parmak izi okuyucusu da yan taraftaki güç düğmesine entegre edilmiş durumda.

Arkadaki “Falcon Kamera Sistemi”, 50 megapiksellik ana sensör, 50 megapiksellik ultra geniş açılı kamera ve 20 megapiksellik telefoto kameradan (2,5X yakınlaştırma) oluşurken, her iki ekranın üst kısmındaki deliklerde 16 megapiksellik birer selfie kamerası yer alıyor. Hem arka hem de ön kameralar video kaydı için 4K’ya kadar çözünürlüğü destekliyor.

Muhtemelen pek şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Magic V2 RSR satış kurusunun içerisinden aktif kalem, kendi taşıma çantası ve yedek 66W şarj cihazı gibi bazı ekstralar da çıkıyor. Özel koruma kılıfı dikişli koyu gri vegan deriyle sarılmış, ancak normal versiyonla karşılaştırıldığında destek ayağı bulunmuyor ve bunun katlanabilir telefonlarda biraz daha önemli olduğu söylenebilir.

Temel model gibi Magic V2 RSR de küresel pazarlara sunulacak, ancak bu ayın sonlarına doğru düzenlenecek MWC’ye kadar fiyatları gizli tutulacak. Magic V2 RSR, Çin’de 15.999 yuan veya yaklaşık 2.220 dolar fiyatla satılıyor. Ancak uluslararası fiyatlandırmada büyük bir artış beklemenizde fayda var. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, uluslararası pazarlarda yalnızca 512 GB depolama kapasitesiyle mevcut olan normal Magic V2’nin fiyatı İngiltere’de 1.700 Sterlin ve Avrupa'da 1.999 Euro. Ancak Çin versiyonu ve Hong Kong versiyonunun fiyatı yalnızca 1.400 dolar civarında.