HP Deskjet 6940 yazıcıya çevre ödülü

HP'nin mürekkep püskürtmeli yazıcısı Deskjet 6940, çevre ödülüne layık görüldü.

HP'ye çevre ödülü

HP Deskjet 6940 mürekkep püskürtmeli yazıcı, çevre dostu ve güvenilir performansı ile "Blue Angel" (Mavi Melek) çevre ödülüne layık görüldü.

HP Deskjet 6940, yeni ödül kriterine (RAL-UZ 122) göre sertifikalandırılmış ilk mürekkep püskürtmeli yazıcı oldu. Bu kriter, Almanya Federal Çevre Dairesi tarafından, 2007'nin başında kapsamlı bir biçimde güncellendi ve sıkılaştırıldı.

Blue Angel sertifikasyonunu alabilmek için, baskı sistemlerinin, 100'ü aşkın katı kritere uyum sağlaması gerekiyor. Bunlara, düşük enerji tüketimi, düşük kimyasal ve ses emisyonları, çevre dostu ve güvenli tasarım ve bileşenler dahil bulunuyor. Baskı kartuşları ve donanım için bir geri dönüşüm programının olması da gerekiyor.

HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Fikret Ergüder konuyu şöyle değerlendiriyor: "HP, baskı sistemlerini, uluslararası düzeyde kabul edilen çok sayıda çevre standardına ve ürün kalitesi konusunda kendi belirlediği sıkı koşullara uyumlu olarak tasarlıyor. Ayrıca HP, baskı sistemlerini Alman Blue Angel gibi çevre standartlarıyla onaylatmak konusunda her zaman öncü olmuştur."

HP, 1996 yılında mürekkep püskürtmeli yazıcılar kategorisi için çevre standardının belirlenmesinin ardından bu kategoride Blue Angel sertifikasyonu alan ilk üreticilerden biri oldu.

Bilgi için:
HP
Tel: 0216 579 79 00

Okuyucu Yorumları