HP, Firmware Güncellemesiyle Yine Yakalandı!

Daha önce yazıcılarında üçüncü parti kartuşların kullanımını sahte bir güncellemeyle engellerken yakalanan dev firma, görünüşe göre aynısını yaptı!

Dev şirket yine yakalandı!

HP'nin yazıcılarına üçüncü parti mürekkepleri reddetmeye yönelik bir firmware yüklediği, bir kez daha keşfedildi.

Mart 2016'da yayınlanan bir sahte "güvenlik güncellemesi", Inkjet ve Inkjet Pro yazıcı sahiplerinin üçüncü parti mürekkeplerden faydalanmasını engellemişti. HP sahipleri bu durumdan dolayı duydukları sıkıntıyı hızla internete taşımış ve şikayetlerin sayısı 15.000'e yaklaşmıştı. Bunun üzerine firma, özür dileyerek bu sorunu çözen bir firmware güncellemesi yayınladı.

Aradan geçen bir senenin ardından HP, üçüncü parti mürekkeplerin yazıcılarında kullanılmasını engelleyen aynı taktiği kullanırken yakalandı. Firmanın Officejet yazıcıları için yayınladığı güncelleme, üçüncü parti mürekkep kullanan yazıcılarda şu hatayı gösteriyor:

"Kartuşların biri veya birden fazlası hasarlı görünüyor. Bu kaldırın veya yeni kartuşlarla değiştirin."

Yazıcınızda kullandığınız üçüncü parti kartuş sayısı, bu hatanın tetiklenmesini etkiliyor. Örneğin tüm kartuşlarınız üçüncü partiyse bu hata görüntüleniyor. Bazı kullanıcılar, birkaç üçüncü parti kartuşla yazıcıyı kullanabiliyorlar.

Şimdiye kadar etkilenen yazıcıların HP OfficeJet 6800 serisi, OfficeJet Pro 6200 serisi, OfficeJet ProX 450 serisi ve OfficeJet Pro 8600 serisi olduğu söyleniyor. HP ise konuyla ilgili sorulara henüz bir cevap vermedi.

Okuyucu Yorumları