HP'den devrim gibi bir masaüstü PC!

Bu garip görünümlü bilgisayar, fare - klavye kullanımını baştan aşağıya değiştirmek için geliyor!

Masaüstü PC'de devrim!

Yılların verdiği deneyimi pratiğe dönüştüren HP, bu sefer de karşımıza Sprout isimli tamamen dokunmatik bir bilgisayar ile çıkageldi. Firmanın deneysel ürün fabrikasında uzun süredir testlerle cebelleşen bu bilgisayar, bilinen tüm bilgisayar kullanımını farklı bir boyuta taşıyor. Genel geçer klavye ve fare bu üründe yok. Onun yerine 23 inç'lik dokunmatik monitör, 20 nokta çoklu dokunuşuna imkan sunan klavye ve de üç kameraya sahip tepegöz ile karşımıza çıkıyor.

Sistem Intel Core i7 işlemci, 1TB depolama alanı, NVIDIA GeForce GT 745A ve 8GB RAM ile donatılmış durumda. Pek tabii DLP projektör, LED lamba ve 14.6 megapiksellik kamerayı da unutmamak lazım. Peki, Sprout'un amacı ne? O, tamamen tasarım yapmak isteyenleri hedef alan bir ürün. Fakat işin güzel yanı, onu kullanmak için "tasarımcı" olmaya gerek yok. Klavye dokusu ile dilediğimiz gibi ürün tarayabiliyor olmamız ve de her iki ekran arasında geçiş yapabiliyor olmamız, başta dergicilik olmak üzere birçok sektörde büyük rahatlık yaratmayı başarıyor. Şüphesiz klavye rolü üstlenen ikinci ekranın da başlı başına ekran olarak kullanılabiliyor olması, Sprout'un kullanımına büyük kolaylık sağlıyor.

İkinci ekranın bir diğer önemli özelliğiyse tek bir "tık" ile ana ekrandan çıkartılabilmesi ve yerine klasik klavye, fare kombinasyonunun geçebilmesi. Windows PC olarak üretilen Sprout'un en eğlenceli ve yenilikçi özellikleri arasında, iki boyutlu nesneleri üç boyutlu şekilde ya da tam tersi şekilde algılamak da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları