HP, yeni Envy ve Pavilion dizüstü bilgisayar serisini tanıttı

HP, yapay zeka ile geliştirilmiş dizüstü bilgisayarlardan oluşan yeni tüketici portföyünü tanıttı. İşte yeni dizüstü bilgisayarların tüm özellikleri...

HP, yeni Envy ve Pavilion dizüstü bilgisayar serisini tanıttı

Yeni Envy ve Pavilion dizüstü bilgisayarlarını duyuran HP, yapay zeka ile geliştirilmiş dizüstü bilgisayarlardan oluşan tüketici portföyünü tanıttı.

Hem Envy hem de Pavilion dizüstü bilgisayarlar gücünü özel NPU'lar sunan Intel Core Ultra veya AMD Ryzen işlemcilerden alıyor. HP, dizüstü bilgisayarlardaki HP Smart Sense teknolojisinin, yapay zekadan yararlanarak cihazın fan gürültüsü, sıcaklık ve performans gibi unsurlarını iş akışına göre otomatik olarak optimize ettiğini belirtiyor.

HP'nin Copilot tuşuna sahip bu ilk cihazları ile yapay zeka destekli akıllı asistana tek bir düğmeye basarak erişilebiliyor. Ayrıca Otter.ai'nin 30 günlük deneme sürümü sayesinde kullanıcılar, yapay zeka toplantı asistanını da kullanabiliyor.

Hafifliğiyle öne çıkan 13,3 inç boyutundaki HP Pavilion Aero'nun yapı olarak hafif geri dönüştürülmüş magnezyum-alüminyum içeriyor. AMD FreeSync destekli AMD modellerin, USB-C üzerinden HP Hızlı Şarj ile 12 saate kadar pil ömrü sunduğu iddia ediliyor. Dizüstü bilgisayar, 5MP çözünürlüğünde bir kamera ve 2,5K çözünürlüklü WQXGA ekranla geliyor.

HP Pavilion 16 inç dizüstü bilgisayar, önceki Pavilion 16'ya göre yüzde 10,3 daha fazla dikey görüntüleme alanına sahip. Intel modellerinde, isteğe bağlı NVIDIA grafikler ile özelleştirilebilen dizüstü bilgisayar, IMAX Enhanced Sertifikalı OLED ekrana sahip.

Çeşitli Intel veya AMD modelleri aynı şekilde isteğe bağlı olarak FHD IR kamera ile özelleştirilebiliyor. HP, Intel Core Ultra işlemciye kadar olan cihazlarda 19 saate kadar pil ömrü sunduğunu iddia ediyor.

Yeni HP Envy x360 14 inç 2'si 1 arada ve HP Envy x360 16 inç 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarlar ise Intel veya AMD Ryzen işlemcilerinden güç alırken, 17 saate kadar pil ömrü sunduğu iddia ediliyor. 2,8K OLED ekrana sahip modeller, 16:10 en boy oranına ve IMAX Enhanced sertifikasına sahip.

Ailenin en büyük ekranlı HP Envy 17,3 inç Dizüstü Bilgisayar, grafik birimi olarak NVIDIA GeForce RTX 3050'ye kadar özelleştirme imkanı sunuyor. 9 saate kadar pil ömrü olduğu iddia edilen dizüstü bilgisayar, büyük bir dokunmatik yüzey, arkadan aydınlatmalı tuşlar ve daha fazla güvenlik için AI özellikli varlık algılama teknolojisine sahip. Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 gibi bağlantı özelliklerinin yanı sıra dizüstü bilgisayar, Thunderbolt 4 ve USB-C girişlerine sahip.