HPE Aruba ile Tatilde Kesintisiz Wi-Fi Sunuluyor

AKKA Hotels müşteri memnuniyetini artırmak için tüm ağ altyapısında HPE Aruba ürünlerini kullandı.

Tatilde kesintisiz Wi-Fi

Kişiselleştirilmiş hizmet anlayışını benimsemiş, konuklarıyla bağ kurmayı hedefleyen ve sürekli gelişmeyi amaç edinen AKKA Hotels, 2014 yılında "En İyi Yönetilen Aile Oteli" ödülüne layık görüldü. Otel, konaklama esnasında konuklarına kesintisiz internet erişimi sağlamak, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde güvenli internet ve network ağı sunabilmek, yüksek performanslı ve yüksek yoğunlukta güvenli Wi-Fi hizmeti verebilmek için HPE Aruba'yı tercih ediyor.

AKKA Hotels Grup Bilgi Teknolojileri Müdürü Fatih Kayhan; "Aruba'yı tercih etmemizdeki en önemli nedenlerden biri Wi-Fi sisteminin güvenli ve kesintisiz bağlantı özellikleri ile misafir ve çalışanların memnuniyetini sağlayabilmesi, dahili gelişmiş güvenlik özellikleriyle konaklama yapan grupların toplantı ve etkinliklerinde gereksinimlerine göre özelleştirilebilir ağ yapılandırmaları sunabilmesidir " dedi.

En İyi Mobilite Deneyimini Sağlıyoruz

Fatih Kayhan, "2009 yılından beri otellerimizde Aruba Switch, Access Point ve kablosuz ağ kontrol cihazları kullanıyoruz. Bu süreçte Aruba dışında başka bir markayı tercih etmedik. Öncelikle dış mekanlarda, sonrasında da iç mekanlarımızda Wi-Fi'ya geçtik. Bu sayede güvenli, stabil ve erişilebilirliği yüksek bir network yapısına geçiş sağladık. Günümüzde otel seçimi yapılırken dikkat edilen konuların en başında artık Wi-Fi geliyor ve biz de bu alandaki eksiklerimizi Aruba ile kapattık" dedi.

Kayhan, Aruba'nın güçlü network altyapısının; konaklama yapan konuklarına tatilleri sırasında güvenli ve süreklilik gösteren kesintisiz Wi-Fi hizmeti ile çalışırken de tatil yapma imkanı sağladığını belirterek, otel konuklarının odalarında Aruba AP203H, ortak alanlarda AP315, dış alanlarda AP365 model cihazlar ile erişim noktaları oluşturduklarını sözlerine ekledi.

7200 serisi kablosuz ağ kontrol cihazı ile en iyi mobilite deneyimi sağlandığını belirten Kayhan, "Aruba'yı tercih etmemizdeki diğer bir neden de dağınık olan tüm sistemi daha merkezi bir alandan yönetmek istememizdi " dedi.

Kayhan "Bu durum hem bizim kontrolümüzü kolaylaştırdı hem de konuklarımıza hizmetimizi üst düzeye çıkararak optimum çözüm sunmamızı sağladı" dedi. Ofisler için de ayrı bir misafir ağı hazırladıklarını söyleyen AKKA Hotels Grup BT Müdürü Fatih Kayhan "Bu sayede çalışan ve misafir ağını ayırarak güvenliği daha üst düzeye çıkardık, herhangi bir siber saldırıyı daha atak, gerçekleştirilmeden engellemiş oluyoruz. Ayrıca Aruba'nın Radius tabanlı kimlik doğrulama özelliği ile de sunucudan yetki alıp kimlik doğrulama yapma olanağı sağlayarak güvenliği artırmış oluyoruz" dedi.

Wi-Fi performansını artırma ve müşteri deneyimini iyileştirebilmek için AKKA Hotels'de 802.11ac ürünleri kullanılıyor. Bununla birlikte Wi-Fi üzerinden en iyi mobilite deneyimini sağlamak için optimize edilmiş yeni nesil ağ platformu olan Aruba 7200 serisi de otelin diğer bölümlerinde hem misafirlerin hem de çalışanların hizmetine sunuluyor.

HPE Aruba Ülke Müdürü Ersin Uyar; "Konaklama esnasında konuklar Wi-Fi' ye erişim için külfetli kimlik doğrulama yöntemlerini tercih etmiyorlar. Uzun kullanıcı isimleri ve şifrelerini yazmak yerine, kimlik doğrulamasını bir tek dokunuşla yapan, erişim yönetimi çözümünü, cihaz tanımlama ve ağ güvenlik görevlerini yerine getirebilen uygulamaları kullanmak istiyorlar. Daha gelişmiş erişim çözümleri ile düzenli olarak gelen ziyaretçilerin belirli bir süre zarfında, örneğin üç ayda bir veya yılda iki kez oturum açma işlemlerini tamamlamaları yeterlidir. Büyük markalar bu işlevi birden fazla mekanda sağlamaya başladılar" dedi.

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba'nın bluetooth özellikli IoT sensörleri, lokasyon farkındalığı olan mobilite ve analitik çözümlerdeki en son yeniliklerle birlikte otellerde kullanılarak, konukları otele adım attıkları andan itibaren otomatik olarak tanıyabiliyor ve kaydedebiliyor. Resepsiyonda bekleme olgusunun ortadan kalkması, konukların kendi evlerine girerken yaşanan deneyimin bir yansıması olarak düşünülebiliyor ve müşteriler bu kolaylığı lokasyon temelli çözümler sayesinde deneyimleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları