HTC 10, Samsung Galaxy S7 karşısında!

HTC'nin yeni amiral gemisi HTC 10'u, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S7 ile karşılaştırdık!

HTC 10,.Galaxy S7'ye karşı!

Samsung Galaxy S7, HTC'nin korkması gereken rakiplerinden. Samsung'un telefonları HTC'den çok satmasıyla tanınıyor ve üstelik Galaxy S7, firmanın son senelerdeki en iyi telefonlarından.

Ancak yeni HTC 10, güçlü tasarımı, etkileyici ses özellikleri ve şimdiye kadar geride kalmış alanlarda önemli geliştirmeler yapan, kısacası Tayvanlı firmanın kozlarını ortaya koyan bir telefon ve en dişli rakipleriyle yarışmaya hazır.

Kısacası iki telefon arasında tercih yapmak isteyenlerin işi biraz zor olacak. Ancak şimdi okuyacağınız karşılaştırmamız, kafanızdaki soru işaretlerini gidererek bu zor kararı vermenizi biraz kolaylaştırabilir.

Tasarım

HTC 10 metalden oluşan, 9 mm'lik gayet ince bir gövdeyle karşımıza çıkıyor. Telefonun oluklu kenarları ve kusursuza tasarımı mükemmel görünüyor. Bir dönemin plastik telefonlarının kralı Samsung'u Galaxy S7'si ise camla kaplı bir arka yüzeye ve metal kenarlara sahip. Çok hafif bir kavise sahip telefon, 7,99 mm kalınlığıyla HTC 10'dan biraz daha ince ve gayet güzel görünüyor.

HTC 10, Samsung Galaxy S7 karşısında!

Ön yüze baktığımızda iki telefon, özellikle home düğmesi nedeniyle birbirine oldukça benzer bir görünüm sunuyor.

Tasarım açısından tercihiniz büyük oranda cam veya metalden hangisini seçeceğinize bağlı. Galaxy S7'nin HTC 10'da olmayan su ve toz geçirmezlik özelliklerini söylemeden geçmeyelim.

Ekran

İki telefonda da 1440 x 2560 çözünürlüklü, neredeyse aynı boyutta ekranlar var. HTC 10'un ekran boyutu 5,2 inç iken Samsung Galaxy S7'de biraz daha küçük, 5,1 inç'lik bir ekran bulunuyor. Bu yüzden Samsung'un telefonunun PPI değeri biraz daha yüksek (577-564 PPI) ancak bu farkı hissetmeyeceksiniz.

HTC 10, Samsung Galaxy S7 karşısında!

Hissedebileceğiniz bir fark, ekranda kullanılan teknolojiler. Samsung Galaxy S7 Samsung'un simgeleşen Super AMOLED ekranıyla gelirken HTC 10'da Super LCD 5 teknolojisi kullanılıyor. Super AMOLED ekranlar renkleri bazen aşırı doygun gösterebiliyor, ancak Galaxy S7'nin renkleri oldukça doğal olduğu gibi kontrastı epey güçlü.

Ekran konusundaki kararımızı detaylı testimize bırakacağız, ancak ilk denemelerimizde HTC 10'un parlak renkler sunduğunu gördük.

Arayüz, işlemci, depolama

Arayüz, işlemci, depolama

Arayüz ve işletim sistemi

HTC 10 Android Marshmallow ve HTC'nin Sense arayüzüyle geliyor. Galaxy S7 de Marshmallow ile geliyor, ancak Samsung'un TouchWiz arayüzü biraz daha çok karşınıza çıkıyor. Bol sayıda ön-yüklü uygulamayla gelen Galaxy S7'nin arayüzü de Material Design'dan biraz uzaklaşıyor. Bunun kötü olduğunu söylemiyoruz; Samsung arayüzlerini seviyorsanız sorun yaşamayacaksınız.

Her iki telefonda da parmak izi sensörü bulunuyor. HTC 10'un parmak izi sensörü, telefonun yanında uygulamaları kilitlemek için de kullanılabiliyor bu yüzden biraz daha işlevsel.

İşlem gücü ve depolama

İşlem gücü ve depolama

Bu alanda iki telefon da tam bir güç canavarı olduğunu gösteriyor. HTC 10, 2,2Ghz'te çalışan dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemci ve 4GB RAM'e sahip.

HTC 10, Samsung Galaxy S7 karşısında!

Galaxy S7 ise bulunduğunuz ülkeye göre iki farklı konfigürasyonla geliyor; ancak 2,15Ghz Snapdragon 820 veya 2,3Ghz Exynos 8890 işlemciden elde edeceğiniz performans, yaklaşık olarak aynı seviyede. Galaxy S7'de de 4GB RAM bulunuyor.

Her iki telefon da microSD yuvasına sahip ve 32GB depolama alanı sunuyor. Bununla birlikte HTC 10'un bazı bölgelerde 64GB depolama kapasitesiyle satılacağı bilgisi veriliyor.

Kamera, pil, ses ve ilk kararımız!

Kamera, pil, ses ve ilk kararımız!

Kamera

HTC 10'un kamerasıyla ilk yaptığımız testlerde ışık seviyesinin tutarlı olmaması gibi bir sorun yaşarken, otomatik odaklanmanın da istikrarsız olduğunu gördük. Bu yüzden kararımızı detaylı incelememize bırakıyoruz.

Telefonun 12MP'lik kamerası kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor. Daha fazla ışığı içeri alabilen UltraPixel teknolojisine ve OIS işlevine sahip cihazda 5MP'lik OIS destekli bir ön kamera var.

Galaxy S7 de HTC 10 gibi 12MP'lik OIS destekli bir kamerayla geliyor. Samsung'un kamerası testlerimizde bizi etkilemeyi başarmış, özellikle düşük ışıkta iyi olduğunu göstermişti. Yani HTC'nin UltraPixel'lerinin sıkı bir rakibi var.

Galaxy S7'nin 5MP'lik ön kamerasında OIS desteği bulunmuyor. Bu yüzden selfie'ler konusunda çok ciddi olanlar için HTC 10'un kamerası daha avantajlı.

Pil

Pil

İki telefonda da 3.000mAh'lik pil bulunuyor. Teknik özelliklerin birbirine benzediğine bakarak HTC 10 ve Galaxy S7'nin pil ömrünün birbirine yakın olacağını tahmin edebiliriz. Testlerimizde Galaxy S7'nin bize yaklaşık 1,5 gün pil ömrü sunduğunu hatırlatalım. Her iki telefon da acil şarja ihtiyaç duyanlar için hızlı şarjı destekliyor.

Ses

Ses

Bu alan, HTC'nin Samsung'u geçtiği bir alan olabilir. HTC'nin telefonu BoomSound, basları ve tizleri güçlü bir çift hoparlörlerle (önde değil, altta ve üstte) geliyor. Samsung Galaxy S7'de ise iki değil sadece bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Kulaklıklar konusundaysa iki telefon da Hi-Res teknolojisini desteklediğinden çok iyiler.

İlk kararımız

HTC 10, HTC One M9'un geride kaldığı neredeyse her alanda geliştirme yapıyor; kağıt üzerinde ise Samsung Galaxy S7'ye oldukça benziyor. S7'deki su geçirmezlik, HTC 10'daki OIS destekli ön kamera gibi küçük farklar saymak mümkün. HTC 10'un Galaxy S7'nin karşında gerçek anlamda nasıl bir duruş sergilediğini detaylı incelemelerimizden sonra söyleyebileceğiz; ancak Galaxy S7'yi geçme ihtimalini düşük görüyoruz.

Okuyucu Yorumları