HTC, Akıllı Telefon Pazarında Havlu Atmıyor

HTC, akıllı telefon pazarında kolay kolay havlu atacak gibi görünmüyor. Yeni HTC telefonlar yolda.

HTC pes etmiyor

HTC, son olarak U12 Plus modeliyle pek de başarılı bir akıllı telefon ortaya koyamamıştı. U12 Plus akıllı telefonu ile gerek bizden gerek dünya genelinden eleştirilere maruz kalan HTC, U12 Plus'ı mayıs ayında tanıtmasına karşın halen ülkemizde satışa sunmuş değil. Artık satışa gireceğini de pek düşünmüyoruz doğrusu. Ancak görünüşe göre HTC, akıllı telefon pazarı için havlu atmayacak. Şirket, 2019'da yeni akıllı telefonlarını tanıtacağı haberiyle gündeme geldi.

HTC şirket yetkilisinin DigiTimes'a verdiği röportajda, şirketin 2019 yılı için önemli planları olduğuna ilşkin söylemler yer alıyor. HTC'nin akıllı telefon kolunu güçlendirmeye devam edeceğini söyleyen HTC sözcüsü, ayrıca sanal gerçeklik alanındaki uzmanlığını daha heyecan verici bir mobil teknolojiye dönüştüreceklerini de açıklıyor. Bilindiği gibi HTC, her ne kadar akıllı telefon pazarında kan kaybetse de, HTC Vive sanal gerçeklik başlıklarıyla adından bir hayli söz ettirmeyi başaran bir marka. Görünüşe göre 5G, HTC'nin yatırım yapmak istediği bir başka alan.

Şirket, geçtiğimiz ekim ayında HTC Exodus 1 isimli bir akıllı telefonu tanıtmıştı. Blockchain telefonu olarak da anılan Exodus 1, blok zinciri alanındaki ilk telefon olmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Önümüzdeki ay satışa sunulması planlanan Exodus 1, yine ülkemizde göreceğimizi pek düşünmediğimiz bir model. Gelir mi gelmez mi, bunu zaman gösterecek elbette. Ancak HTC'nin 2018 bitmeden veya 2019 başında yeni akıllı telefon modellerini tanıtacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları