HTC Amiral Gemilerinin Sonu Geldi mi?

HTC ve Google arasındaki anlaşma, bir devrin kapandığı anlamına geliyor!

HTC amiral gemilerinin sonu mu?

HTC'nin Google ile ortaklığını duyurmasının ardından üzücü sonuç ortaya çıkmış olabilir: 2018'den sonra HTC markalı bir amiral gemisi görmeyebiliriz.

HTC'nin mobil bölümünün son senelerde zorlandığı bir sır değil. HTC 10, HTC U Ultra ve U11, Apple ve Samsung gibi rakipler karşısında sönük kalmış, OnePlus ve Huawei gibi rakipler ise 2017'de konumlarını güçlendirmişlerdi. Karşılaştığı rekabetin ve zorlukların farkında olan HTC, son beş senede telefon yelpazesini oldukça küçülttü. Bugün HTC'nin web sitesine baktığımızda 2017'de dünya çapında yalnızca üç telefon sattığını görüyoruz. Bu strateji elbette kötü bir strateji değil, örneğin OnePlus sadece bir telefon sunuyor. Ancak bu yaklaşım, HTC'nin rakipleri karşısındaki durumunu kurtarmaya pek yardımcı olmamış gibi görünüyor. HTC'nin sorunu iyi telefonlar üretmekten çok, bu telefonları satın almaya ikna etmekte gibi.

Amiral gemisi sınıfındaki telefonlar firmaların çok zamanını alıyor ve pahalı araştırmalara, süreçlere ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle HTC'nin orta seviye cihazlara odaklanması çok daha kazançlı olabilir. Google'ın kendi ürünlerine bir başka firmanın adını yazmayacağını tahmin etmek de zor değil. Dolayısıyla HTC'nin varlığını ilk aşamada yeni Pixel cihazlarında göreceğiz.

Ancak tüm bunlar, 2018'de çıkacak olan HTC U12'yi etkilemeyecek. Firma, 2018'in ilk yarısında çıkması beklenen bu telefon üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Google ve HTC anlaşmasının HTC'nin mobil bölümüne hayat katmasını, böyle önemli bir markanın yok olup gitmesine yol açmamasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları