HTC-Apple anlaşmasının detaylarını istiyor

Samsung, Apple ile giriştiği patent savaşında yeni kozunu buldu: Büyük rakibi HTC!

Samsung'dan HTC hamlesi

Şu sıralarda Apple'a ödeyeceği 1 milyar dolarlık ceza kararını geri döndürmek için çalışan Samsung'un, Apple-HTC arasındaki patent lisanslama anlaşmasının detaylarını öğrenmek istediği anlaşıldı. Samsung'un tek istediği, bu anlaşmaya göz atarak ürünlerinin yasaklanmasını engellemek için gerekenleri yerine getirmek.

Samsung'un Apple'a karşı kaybettiği ve 1 milyar dolar ödemeye mahkum edildiği davanın sonuçlarından biri de cihazlarının satışının yasaklanması olabilir. Samsung, ihlal ettiği tespit edilen patentlerin, HTC'nin bazı patentleriyle benzerlik taşıdığını düşünüyor. Bu durumda Koreli şirket, ürünlerinin yasaklanmasına gerek olmadığını, maddi tazminatın yeterli olacağını öne sürmeye hazırlanıyor. HTC ve Apple arasındaki anlaşmanın tüm Apple patentlerini kapsayıp kapsamadığı da merak edilen diğer bir konu.

Hakimler, sorunun bir lisans anlaşması yoluyla çözülebilme ihtimalini değerlendiriyorlar ve dolayısıyla ürünlerin satışının engellenmesine başvurmak istemiyorlar. Böyle bir yasaklanma kararının verilebilmesi için Apple'ın "onarılmaz hasar"a yol açan "kopyalanan" ürünleri göstermesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları