HTC Desire Eye, HTC RE ve fazlası tanıtıldı!

Biraz önce sona eren etkinlikte, HTC yeni telefonunu, yazılımını ve ilginç kamerasını tanıttı!

İşte HTC'nin son canavarları!

HTC, az önce tamamlanan Double Exposure etkinliğinde iki yeni donanımını ve yeni fotoğraf yazılımını tanıttı.

Tanıtılan ilk ürün, hem arkasında, hem de önünde geniş açılı 13 megapiksel kameraya sahip Desire Eye oldu. 5.2 inç'lik 1080x1920 çözünürlüklü (424ppi) bir ekranla gelen Eye, IPS7 su geçirmezliğine sahip, tek parça gövdeye sahip. HTC'nin Boom Speaker hoparlör sistemi de telefona dahil edilmiş.

Eye'ın her iki kamerası da iPhone'dakine benzer çift renkli LED flaşa sahip. HTC'nin düşük megapikselli Duo Camera'dan vazgeçmiş olması, bizce isabetli bir hareket olmuş.

HTC Desire Eye, HTC RE ve fazlası tanıtıldı!

Selfie meraklılarını gözüne kestiren HTC Desire Eye, sonraki sayfamızda bahsedeceğimiz yeni Eye kamera yazılımıyla geliyor. Telefonun görünüşü oldukça hoş, ancak Desire etiketini taşıması onun muhtemelen bir amiral gemisi sınıfında olmayacağını gösteriyor.

Yeni "Eye" deneyimi

Yeni
ZOE, iPhone'a da gelecek

Yeni "Eye" deneyimi

HTC'nin yeni kamera yazılımı paketi "Eye experience", telefonunuzu sabit tuttuğunuzda otomatik olarak selfie'nizi çeken bir işlevle geliyor. Yazılım, fotoğrafınızı çekmek veya video kaydetmek için sesli komutları da destekliyor.

Yeni çift kamera işlevi, ön ve arka kameraları aynı anda kullanarak fotoğraf çekmenize ve çektiğiniz fotoğrafları tek görselde birleştirmenize izin veriyor. Dilerseniz ön kamerayla çektiğiniz selfie'nizi kolayca kırpıp, arka kamerayla çektiğiniz fotoğrafın üzerine yerleştirebiliyorsunuz. Yeni yüz izleme teknolojisi ise videolu sohbetlerde görüntünün sabit kalmasını sağlıyor. Bu işlev, dörde kadar yüzü aynı anda izleyebiliyor.

Yeni yazılım, yeni HTC Desire Eye'ın yanında piyasadaki HTC cihazlarına da sunulacak.

Bu arada HTC, fotoğraf uygulaması Zoe'nun beta sürümünün Android'e sunulduğunu, "bu sene" iPhone'a da geleceğini duyurdu.

Ve HTC'den sürpriz kamera: HTC RE

Ve HTC'den sürpriz kamera: HTC RE

Ve HTC'den sürpriz kamera: HTC RE

HTC'nin plastik boruları andıran bu yeni "şeyi", tek başına çalışabilen bir kamera.

RE'nin GoPro'nun dayanıklılığına rakip olmak gibi bir amacı yok. İstediğiniz an, cebinizden kolayca çıkarıp anı anında yakalamanıza yardımcı olan RE, sürekli açık olduğu için sizi hiç bekletmiyor.

16 megapiksellik, 146 derece geniş açılı lense sahip ve Bluetooth 4.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, HD mikrofon, hoparlör, kapasitif "tutuş sensörü" gibi özelliklere sahip. Cihaz aynı zamanda IP57 su geçirmezliği sunuyor.

HTC Desire Eye, HTC RE ve fazlası tanıtıldı!
Silah gibi tutmanız gerekli

MicroSD kart yardımıyla depolama alanı 128GB'a kadar genişleyebilen RE ile fotoğraf çekmek için düğmesine bir kez basmanız, video çekmek içinse düğmeye uzun basmanız yeterli oluyor.

HTC RE'nin yurtdışı fiyatı, 200 dolar olarak belirlenmiş.

Bu arada HTC, beklenen akıllı saatini ise, buradaki haberimizde de söylediğimiz gibi, etkinlikte tanıtmadı. Akıllı saat, muhtemelen 2015'te tanıtılacak...

Okuyucu Yorumları