HTC için, HTC 10'dan çok kötü haber!

HTC, uzun zamandır beklediği iyi haberleri, büyük iddia ile piyasaya sunduğu son amiral gemisi cebi HTC 10 ile de alamadı!

HTC için, HTC 10'dan çok kötü haber!

HTC'nin uzun bir zamandır zor durumda olduğu bir sır değil. Yakın zamanda piyasaya sürdüğü ürünlerine güvenen HTC, yeni bir pazar raporu ile yine hayal kırıklığı yaşamaktan kurtulamadı.

Firmanın son üst seviye telefonu HTC 10, genel olarak bakıldığında güçlü rakipleri ile rahatlıkla yarışabilecek bir cihaz. Ancak fiyatının bir miktar yüksek olduğu da kesin. Ne yazık ki Trendforce'un raporuna göre bu yeni cihaz o kadar iyi satmıyor. Raporda belirtilene göre, cihazın bu yıl içerisinde sadece 1 milyon satılması bekleniyor. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Samsung'un üst seviye telefonu Galaxy S7, onlarca milyon adete ulaştı.

Dahası HTC'nin genel olarak telefon pazarındaki konumu da yıl bazında düşüş yaşamakta. Aynı rapora göre HTC'nin bu yıl telefon satışı 2015'e göre yüzde 27 düşerek sadece 14 milyon adet ile sınırlı kalacak. Geçtiğimiz çeyrekte de firma arka arkaya dördüncü kaybını belirterek, gelirinde devasa bir şekilde yüzde 64 düşüş yaşandığını duyurmuştu.

Bu arada HTC'nin VR başlığı Vive ise büyük bir başarı yakalamış durumda. Hatta firma, Vive işini ayırarak, akıllı telefon sektöründe yaşanan kayıplardan mümkün olduğunca korunmasını sağlamaya çalışmakta.

Ancak eğer hayranlar, Vive ve gelecek sürümlerinin HTC'yi kurtarabileceğini ümit ediyorlarsa hayal kırıklığı ile karşılaşabilirler. Ars Technica'nın belirttiği üzere, Vive'ı güçlendiren teknolojinin neredeyse hiçbir kısmı HTC'ye ait değil. Bu bilginin sahibi olan Valve de teknolojiyi diğer üreticilere yaymaya başlamakta. Başka bir deyiş ile, HTC'nin başarılı bir VR HMD firması olarak da günleri sınırlı olabilir.

Ancak önümüzdeki günlerde ne olursa olsun, HTC'nin büyük bir firma olarak işine devam etmesi için büyük bir galibiyete ihtiyacı olduğu kesin ve bu başarının yolda olup olmadığı henüz kestirilemiyor...

Okuyucu Yorumları