HTC One A9'un Benchmark skorları sızdı!

HTC One A9'un sızan test sonuçlarına göre, canavar gibi bir telefon yaklaşıyor olabilir...

HTC One A9'dan yeni sızıntı!

HTC One M9'dan sonra birçok farklı kanaldan HTC'nin yeni amiralinin One A9 olacağı söylenmeye başlamıştı. Öte yandan One A9'un kod isminin "Aero" olacağı, sızıntılarıyla ünlü Evan Blass'ın twitter hesabından ilk kez aktarılmıştı. Şimdi ise 10 çekirdekli olacağı bilinen HTC'nin yeni amiraline ilişkin yeni bir bilgi daha geldi. One A9'un sızan Benchmark sonuçlarına göre, anlaşılan HTC'nin yeni amirali gerçek bir canavar olacak.

Üst düzey teknik birimlerin sahibi olacağı bilinen One A9, tam 10 çekirdekli bir işlemci kullanacak ve buna 4 GB RAM ilave edecek. Ortaya çıkan görselde de One A9'un gücü Geekbench Benchmark skorlarına da yansımış. Helio X20 MT6797 adında 10 çekirdekli ve 1.96 GHz hızında çalışan bir işlemcinin sahibi olacak olan One A9, tek çekirdek skoruyla 1835, çoklu çekirdekte ise 5884 puanını almış. Bu skorları Samsung Galaxy S6 ile kıyasladığımızda, One A9'un daha yüksek puan aldığı görülüyor. Bizim yaptığımız testlerde Galaxy S6, Geekbench'ten 1433 ile 4846 skorlarını almıştı.

One A9'un diğer bilinen özellikleri arasında ise Android 5.1.1 işletim sistemiyle geleceği, Full HD çözünürlüğünde 5.5 inç boyunda bir ekranın sahibi olacağı bulunuyor. Ancak farklı kaynaklara göre telefonun 2.560 x 1.440 piksel çözünürlük sunacağı da söyleniyor. Bunu ve daha fazlasını elbette HTC'nin One A9'u tanıttığı zaman öğrenebileceğiz.

Okuyucu Yorumları