HTC sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor!

Yayınlanan yeni rapor, HTC için işlerin bir türlü iyiye gitmediğini gösteriyor...

HTC'de büyük sıkıntı!

Önde gelen Android üreticilerinden biri olan HTC'nin mali durumunun pek parlak olmadığı bir gerçek. Firma tarafından açıklanan son raporlara bakıldığında da bu durum için farklı bir şey söylemenin pek mümkün olmadığı görülüyor.

HTC'nin üçüncü çeyrek mali sonuçlarına göre şirket toplamda 660 milyon dolar gelir sağlamış durumda. Ancak bu rakam bir önceki yıl kaydedilen 1.3 milyar doların neredeyse yarısına ulaşıldığını gösteriyor. Rapor, şirketin üçüncü çeyrekte 138 milyon dolarlık bir zarar açıkladığını ortaya koyarken 2014 yılının üçüncü çeyreğinde bu rakam sadece 6.2 milyon dolar seviyelerindeydi.

HTC bu durumu, kazanç raporlarının bir parçası olan ve bir sonraki çeyrekte ulaşılmak istenen mali hedeflerin kaleme alındığı ön rapor niteliğindeki tahminlere bağlıyor. Şirket artık bu şekilde bir yol haritası yayınlamayacağını açıklayarak bunun "yan etkilerinden" etkilenmek istemediğini açıkça ifade etmiş oldu.

HTC'nin bir süre daha onu iflastan koruyacak birikimi var. Ancak bu durum bir anlamda şirketin geleceği kurtarmak adına kendi kapasitesine olan güven eksikliğini ortaya koyuyor. HTC One A9 hamlesi dördüncü çeyrekte yeni bir nefes almak için yeterli güce sahip ancak köklü bir yeniden yapılanma olmadıkça genel tabloyu değiştirmeye yetecek gibi görünmüyor.

Okuyucu Yorumları