HTC U 11, Nasıl Sıkıldığını Öğreten Uygulamayla Geliyor

HTC'nin yarın tanıtacağı yeni amiral gemisi HTC U 11'in "sıkma" özelliği nasıl çalışacak? İşte ilginç ipucu!

HTC U 11 nasıl sıkılır?

HTC'de birilerinin sabrı tükenmiş olacak ki, şirketin yeni telefonu olan HTC U 11'in Edge Sense uygulaması bir anlığına Google Play mağazasında görüldü, sonra hemen kaldırıldı. Uygulamanın amacı kullanıcılara telefonun kendine has eşsiz özelliğini tanıtmak için geliştirildi.

Şu ana kadar sızan bir çok bilgiye göre, Edge Sense (ya da Sense Touch) uygulaması telefon ile etkileşimi yeni bir boyuta taşıyan özelliği tanıtacak. HTC U 11'de ekranın çerçevelerini sıkarak ve ya dokunup sürükleyerek arayüzü farklı şekillerde kontrol edebileceksiniz.

Uygulama mağazadan kaldırılmadan önce Android Police bir kaç ekran görüntüsü almayı başardı. Görünüşe bakılırsa uygulama ilk önce elinizin sıkıştırma gücünü ölçecek, ardından yeni teknoloji ile yapabileceğiniz bir çok işlevi öğretecek: örneğin fotoğraf çekmek, mesaj yollamak, Google Assistant'a erişmek gibi.

Telefonu limon gibi sıkma zamanı

Basınca duyarlı çerçeveye sahip yeni HTC telefon, piyasada mutlaka göze batmasını sağlayacaktır. Ancak bu yeni teknolojinin ne kadar iyi çalıştığını görmek için bizzat test etmemiz gerekecek.

Maalesef ekran görüntüleri içinde Edge Sense ayarlarını göremiyoruz. Yani bu teknoloji ile başka neler yapabileceğimizi henüz bilmiyoruz. Anladığımız kadarıyla çerçeve sadece basınca duyarlı değil, aynı zamanda dokunup sürüklemeye de duyarlı, yani ses ayarlama, telefonu açıp kapama ve menüleri kaydırma gibi hareketler çerçeveden gerçekleşebilecek.

Söylentilere göre cihaz 5.5-inç, 1440 x 2560 ekrana, Snapdragon 835 işlemciye ve en az 6GB belleğe sahip olacak.

Okuyucu Yorumları