HTC U11 vs. Samsung Galaxy S8: Hangisi Daha İyi?

Kararsız olanlar için HTC U11 ve Samsung Galaxy S8'i enine boyuna karşılaştırdık.

HTC U11 vs. Galaxy S8: Hangisi daha iyi?

HTC U11 ve Samsung Galaxy S8, cam gövdeli telefonların yeniden "moda" olduğunun ispatı. İki telefon da henüz ortaya çıktılar ve hayran olunacak birçok özelliğe sahipler. Ancak açıkça konuşmak gerekirse ikisi de oldukça farklılar.

Samsung'un telefonu 5,8 inç'lik tamamen ekrandan oluşan bir ön yüze sahipken HTC, parmak izi tarayıcısını home düğmesinin üzerinde tutmayı ve 5,5 inç ekrana yer vermeyi tercih etti.

Peki bu ikisi arasında hangi telefonu tercih etmelisiniz? Aşağıdaki detaylı karşılaştırmamızın size yardımcı olmasını umuyoruz..

Tasarım

Tasarım

HTC U11 ve Samsung Galaxy S8'in her ikisi de tamamen camdan oluşan, kenarları metalle kaplı bir tasarımla geliyorlar. Her iki telefon da, firmaların en iyi görünen telefonları olma özelliğine sahip. Ancak U11 ve Galaxy S8, özellikle ön taraftan oldukça farklı görünüyor.

Galaxy S8'in "Infinity Display"i 5,8 inç'lik ekranı telefonun boyutlarını fazla büyütmeden sunuyor. Ekranın çerçeveleri yok denecek kadar küçük ve parmak izi sensörü, artık arka yüzde.

HTC U11 vs. Samsung Galaxy S8: Hangisi Daha İyi?

HTC U11, tam ekran trendini izlemiyor ve parmak izi sensörünü ön tarafta tutuyor. Ancak telefonun kendine has yetenekleri var. Cihazın çerçevesi sıkılabiliyor. Bu sayede gelecekteki bir güncellemeyle telefon sıkarak istediğiniz uygulamayı çalıştırabileceksiniz.

Ekran

Ekran

Samsung ve HTC, bu seneki telefonlarının ekranlarını biraz daha büyüttüler. Samsung, 5,8 inç'lik Quad HD+ ekranı, Galaxy S7 ile neredeyse aynı boyuttaki (S8 biraz daha uzun) bir gövdeye sığdırdı. Galaxy S8, mobil HDR özelliğine de sahip ancak bunun işe yaraması için HDR videolara ihtiyaç var.

Parmak izi sensörü artık önde değil arkada, kameranın yanında. Ancak sensörün konumunun çok da iyi olmadığını düşünüyoruz.

HTC U11 vs. Samsung Galaxy S8: Hangisi Daha İyi?

HTC U11 5,5 inç'lik Quad HD ekrana sahip. Geçen seneki 5,2 inç'lik telefondan büyük olsa da, ön yüz tamamen ekrandan oluşmuyor. Bu yüzden parmak izi tarayıcısı hala ön tarafta.

Samsung'un sınıfının en iyisi Super AMOLED ekranı ile HTC'nin Super LCD paneli arasında bazı farklar görmeniz mümkün. AMOLED ekranın VR oyunlar için daha elverişli olduğunu söyleyelim.

İşletim Sistemi ve Güç

İşletim Sistemi ve Güç

İki telefon da Qualcomm'un en yeni yonga setini kullanıyor. Her iki cihaz da Android Nougat ile geliyor ancak Samsung'un telefonu, ABD dışında Qualcomm'unkinden daha da iyi olan Exynos işlemciyi taşıyor.

HTC U11, 4GB RAM veya 6GB RAM ile gelirken Galaxy S8'de 4GB RAM bulunuyor. İki telefon da gayet güçlü ancak 6GB RAM'e ihtiyaç olup olmadığı tartışılabilir. Yine de 2 yıl kullanmayı düşündüğünüz bir telefonda 6GB RAM'e sahip olmak güzel.

Pil ve Kamera

Pil ve Kamera

Yanıp tutuşan Galaxy Note 7'lerin ve geri çağırmaların ardından Samsung, 3.000mAh'lik bir pile yer veriyor ve fazla riske girmiyor. Yine de telefon çok iyi bir pil ömrüne sahip, özellikle Full HD çözünürlüğe geçiş gibi pil tasarrufu işlevlerini kullanırsanız.

HTC U11'de de 3.000mAh'lik bir pil var. İki telefonun da daha büyük pilleri gövdelerinde taşıyabileceklerini düşünüyoruz ancak yine de bir gün boyunca yeterli pil ömrünü sunmalarını bekliyoruz.

İki telefonun kamera özellikleri ise birbirinden farklı. Galaxy S8, f/1,7 diyaframa sahip 12MP'lik harika bir arka kamerayla geliyor. 8MP'lik ön kamera ise Samsung'un ön kamerada ciddi geliştirmeler yaptığını gösteriyor. Firmanın kamera uygulaması da en iyilerinden.

HTC U11'in arka kamerası da f/1,7 diyafram ve arka 12MP sensör ile geliyor. Samsung gibi HTC U11'in de ön kamerası öne çıkıyor ve bu kez ön tarafta 16MP'lik bir kamera bulunuyor.

Okuyucu Yorumları