Huawei Elektrikli Bisiklet Projesine Ödül!

Huawei elektrikli bisiklet projesine GTI Yenilikçi Mobil Servis ve Uygulama ödülü.

Huawei'nin bisikletine ödül!

Çin'de elektrikli bisiklete sahip olan kişilerin sayısı 300 milyonu aşmış durumda; ancak bu büyüme insanların yaşamlarını kolaylaştırırken, aynı zamanda şehir yönetimi için de yeni çözümlere özel gereksinimleri de beraberinde getiriyor. Çin'in Henan eyaletinin başkenti olan Zhengzhou'da Belediye Kamu Güvenliği Bürosu tarafından açıklanan istatistiklere göre, 2017 yılında şehir genelinde meydana gelen hırsızlık vakalarının yüzde 80'inde elektrikli bisiklet vakalarının söz konusu olduğu belirtildi. Ayrıca, trafik kazalarının yüzde 30'undan fazlasına, yangınların ise yüzde 9'una elektrikli bisikletlerin de karıştığı gösterildi.

Bu sorunları gidermek için China Mobile, NB-IoT elektrikli bisiklet yönetim sistemi üzerinde Huawei ve Tendency ile birlikte yeni bir iş birliği hayata geçirdi. Bu kapsamda, mevcut elektrikli bisikletlerin NB-IoT, GPS ve BeiDou modülleri ile donatılmasıyla birden fazla denetim fonksiyonunu etkinleştirmek mümkün hale geliyor. Bu fonksiyonlar arasında hırsızlık durumunda izleme, yangın uyarısı, aşırı güç alarmları ve trafik ihlali önleme - akıllı şehir trafiğini gözetleme - gibi kamu güvenliği özelinde pek çok mekanizma bulunuyor.

Henan eyaletinin başkenti olan Zhengzhou şehrinde halihazırda kullanılan Dar Band Nesnelerin Interneti (NB-IoT) tabanlı elektrikli bisiklet yönetim sistemi kapsamında, iki milyondan fazla NB-IoT özellikli elektrikli bisiklet kullanılmaya başlandı. Şehirde yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan ilk 10 proje arasına giren, Elektrikli Bisiklet Güvenliği Projesi başladıktan bir ay sonra, Zhengzhou Belediyesi lisanslı elektrikli bisiklet hırsızlığına karşı özel bir ekip kurdu. Bu sistem sayesinde, elektrikli bisiklet hırsızlığının engellenme oranının yüzde 60'ın üzerine çıktığı gözlendi.

GTI'den alınan bu ödül, yalnızca Huawei'nin NB-IoT çözümünü takdir etmekle kalmıyor, aynı zamanda gelişmiş bir nesnelerin interneti ekosisteminin başarısını da gösteriyor. Huawei, NB-IoT endüstrisini daha da geliştirmek, bu servislerinin 2G veya 3G'den 4G ve 5G'ye geçişini artırmak ve IoT endüstrisi değerlerini oluşturarak paylaşmak için iş ortaklarıyla birlikte çalışmalarına devam edecek.

Okuyucu Yorumları