Huawei ile Kirin 990 ve Kirin 990 5G'yi Konuştuk!

ÇOK ÖZEL: Huawei'in önemli ismi ile, cep telefonlarında işlemci kavramını yeniden tanımlayan Kirin 990 ve Kirin 990 5G hakkında konuştuk!

Huawei ile yeni canavarını konuştuk

Her yıl Eylül ayında Berlin'de gerçekleştirilen ve teknoloji dünyasının sunduğu en yeni ürünlerin sergilendiği IFA fuarı bu yıl Huawei'nin CEO'su Richard Yu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Fuarın en heyecan verici ürünlerinden biri olan ve 5G devriminde cep telefonlarının ne tür işlemcilerle güçleneceğini gösteren Kirin 990 serisinin tanıtıldığı açılışta göz kamaştırıcı rakamlar eşliğinde bir teknoloji şovu sergilendi.

İşlemci, grafik işlemci, yapay zekâ işlemcisi, bluetooth, kablosuz ağ gibi tüm bileşenleri bünyesinde toplayan ve 5G desteği ile gelen Kirin serisi daha fazla güç, daha pratik kullanım ve daha az güç tüketimi vaat ediyor. CHIP Online olarak yerinde takip ettiğimiz IFA 2019'da Richard Yu'nun konuşmasından hemen sonra Huawei standına gittik ve Huawei Türkiye Ürün ve Eğitim Müdürü Kaan Arlı ile Kirin 990'ı, 5G'yi, cep telefonu donanım ve yazılım teknolojilerini konuştuk. Gelecekte ismini bol miktarda duyacağımız 5G'ye bizi hazırlayan Kirin 990 hakkındaki tüm ayrıntılar, videomuzda.

Rakamlar etkileyici

Rakamlar etkileyici

Huawei Kirin 990 (5G) aynı zamanda sektörün en kompakt 5G akıllı telefon çözümü özelliğini taşıyor. Son teknoloji 7 nm + EUV üretim süreciyle Kirin 990 (5G), daha küçük bir alan ve daha düşük güç tüketimi sağlayan 5G modem ile entegre edildi. Kirin 990 (5G), hem bağımsız olmayan (NSA) hem de bağımsız (SA) mimarileri ve TDD / FDD tam frekans bantlarını destekleyen ve çeşitli ağların donanım gereksinimlerini karşılamasını sağlayan ilk tam frekans 5G SoC olarak rakiplerinden ayrılıyor. Balong 5000'in mükemmel 5G bağlantı kabiliyetini temel alan Kirin 990 (5G), sektörde eşsiz 5G deneyimi sunan, 2.3 Gbit / sn'lik lider indirme hızı ve 1.25 Gbit / s'lik yükleme bağlantı hızı sunuyor.

Yapay zekâ artık daha hızlı tepki verecek

Yapay zekâ artık daha hızlı tepki verecek

Kirin 990 (5G), Da Vinci mimarisi üzerine inşa edilen, büyük ve küçük olmak üzere çift NPU çekirdeği içeren ilk amiral gemisi SoC'dir. Büyük çekirdekler, ağır işlem senaryolarında yüksek performans ve güç verimliliği sağlarken, sektörün ilk küçük çekirdekli yapısı, yenilikçi NPU mimarisinin getirdiği akıllı bilgi işlem gücüne tam anlamıyla sahip olan ultra düşük güç tüketimi uygulamalarını güçlendiriyor.

Pili yiyip bitirmiyor

Kirin 990, 2.86 GHz'e kadar baskın bir frekansa sahip iki ultra büyük çekirdek, iki büyük çekirdek ve dört küçük çekirdek içeren üç seviyeli bir güç verimliliği yapısına sahip. Ek olarak, Kirin 990 16-çekirdekli Mali-G76 GPU ve akıllı işlem süreci dağıtımı için etkili bir bant genişliği tasarrufu ve düşük güç tüketimi sağlayan yeni sistem düzeyinde Akıllı Önbellek kullanıyor. Oyun tecrübeleri için Kirin 990 (5G), donanım altyapısı ve çözümleri arasında etkin bir iş birliğine olanak sağlayan, endüstri lideri olan Kirin Gaming + 2.0'ı destekliyor.

Daha kaliteli fotoğraflar

Fotoğrafçılığa gelince, Kirin 990 (5G) düşük ışıklı ortamlarda daha parlak ve daha net görüntüler yakalamak için blok eşleştirme ve 3D filtreleme (BM3D), profesyonel düzeyde donanım gürültüsü azaltma (NR) özellikleri yepyeni bir ISS 5.0 ile geliyor. Aynı zamanda, videolarda daha doğru ses işleme için çift alanlı video NR kullanan ilk işlemci olma özelliğini taşıyor. Buna ek olarak, AI segmentasyonunu temel alan gerçek zamanlı video işleme ve görüntü oluşturma gibi özelliklerle görüntü renk çerçevesini çerçeveye göre ayarlayıp sinema kalitesinde görüntüler sunabiliyor.

Okuyucu Yorumları