Huawei ve Samsung, ucuz katlanabilir telefon modelleri tanıtabilir

Söylentilere göre hem Huawei hem de Samsung, gelecek yıl düşük fiyatlı katlanabilir telefonlarını piyasaya sürecek. Hatta Samsung'un, bu telefonu Fan Edition serisine dahil etmesi de söz konusu olacak gibi görünüyor.

Huawei ve Samsung, ucuz katlanabilir telefon modelleri tanıtabilir

Revegnus adlı bir duyumcunun X'te yayınladığı bir gönderiye göre Huawei, önümüzdeki yılın ilk yarısında giriş seviyesi bir kapaklı katlanabilir telefonu piyasaya sürecek. Sızıntıya göre telefonun fiyatı 735 dolardan başlayacak ve Huawei'nin P Pocket serisinin bir parçası olması bekleniyor.

Huawei geçtiğimiz yıl ilk giriş seviyesi kapaklı telefonu ve P50 Pocket'ın küçültülmüş bir versiyonu olan Pocket S'i piyasaya sürmüştü. Daha pahalı olan kardeşiyle aynı tasarım dilini paylaşan Pocket S, kapak panelinde iki büyük daireden oluşan göze çarpan bir özelliğe sahip. Dairelerden biri kamera çıkıntısı görevi görürken, diğeri 1,04 inçlik yuvarlak kapak ekranı. Her iki telefon da yalnızca Çin'de piyasaya sürüldü.

Kapaklı telefonlar ve kitap tarzı benzerleri büyük telefon üreticileri tarafından giderek daha fazla piyasaya sürülse de katlanabilir telefonlar hala akıllı telefon pazarının küçük bir bölümünü oluşturuyor. Ancak sektör araştırma firmaları katlanabilir telefon pazarının büyümesini bekliyor. IDC, dünya çapında katlanabilir telefon satışlarının 2023 yılında 21,4 milyon adede ulaşmasını beklediğini bildirdi. Bu, 2022 yılında gönderilen 14,2 milyon üniteye kıyasla %50'den fazla bir artış demek. IDC, 2027 yılına kadar katlanabilir telefonların, toplam pazar payının %3,5'ini ele geçireceğini ve bunun da 48 milyondan fazla satış anlamına geldiğini söylüyor.

Samsung da ucuz bir Flip FE tanıtabilir

Revegnus'a göre Samsung da benzer bir telefon üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Ağustos ayında da "Fold/Flip 6'dan sonra Galaxy Z FE'nin test çalışmaları hakkında söylentiler var" şeklinde bir tweet atmıştı.

Samsung'un Fan Edition ya da FE serisi, ana amiral gemisi serisinin "kırpılmış" bir versiyonunu ifade ediyor. Ekim ayının başlarında Samsung 600 dolarlık Samsung Galaxy S23 FE'yi tanıtmıştı. Bu telefon 800 dolarlık Galaxy S23 ile aynı özelliklerin çoğunu içeriyor, ancak daha düşük fiyata ulaşmak için birkaç taviz veriyor.