Huawei, yeni bir Nexus üzerinde çalışıyor

Daha önce de Nexus cihazlar üreten cep devi, yeni Nexus'a da imzasını atacak!

Yeni Nexus'u kim yapacak?

Google'ın teknoloji devleriyle işbirliği ile geliştirdiği Nexus cihazlarının bu seneki akıbeti yavaş yavaş belli oluyor. Geçtiğimiz sene Huawei ile Nexus 6P cihazında ortaklığa giden Google, anlaşılan bu sene de Huawei ile işbirliğini sürdürecek. Zira doğrulama yetkili ağızdan geldi: Huawei'den Charlene Munilall'in yaptığı açıklamaya göre şirket, bu sene yeni bir Nexus cihaz ile yeniden Google'la çalışacak.

Kısa bir süre önce Google'ın yeni Nexus cihazları için HTC tarafından da sızıntılar gelmişti. M1 ve S1 olarak isimlendirileceği söylenen yeni modellerin kod adları da internete Merlin ve Sailfish olarak sızmışt. Ancak şimdi Huawei'nin de Google ile çalışacağı bilgisinin gelmesiyle kafalar karıştı. Gerçi geçtiğimiz sene de LG ile Nexus 5X'i üreten Google, Huawei ile de Nexus 6P'yi getirmişti. Bu anlamda Google bir kez daha iki farklı şirket üzerinden yeni Nexus modellerini üretebilir.

Öte yandan Munilall'in yaptığı açıklamaya göre Huawei yalnızca yeni Nexus modeli üzerinde çalışmıyor. Bunun yanı sıra MateBook'un da SIM kartlı bir modelini geliştirdiklerini söyleyen Munilall, anlaşılan Huawei'nin önümüzdeki dönemde de bir hayli hareketli bir süreç geçireceğinin de bizlere işaretini veriyor. Bakalım gelen bilgiler karşılık bulacak mı; bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları