Huawei'den Ekran Altı Kamera Patenti

Ekran altı kameraların ne kadar yakın olduğunu bilmiyoruz ancak bu alana Huawei de sağlam bir adım atıyor. İşte bunu kanıtlayan yeni patent!

Huawei'den yeni telefon patenti

Delikli kameralara yeni alışmaya başladık, ancak bu tasarımın sonu şimdiden görünmeye başladı. Huawei gibi bazı firmalar, kamerayı görünmez biçimde ekranın altına yerleştirmek için çalışıyorlar.

Huawei'den Ekran Altı Kamera Patenti

Çinli firmanın aldığı patent, firmanın en azından böyle bir fikri aklından geçirdiğini gösteriyor. WinFuture sayesinde ortaya çıkan patentte ekranın sol üstünde bir kamera lensi görünüyor. Kamera lensi bazı resimlerde görünse de, tam üzerinde bir telefon simgesi bulunuyor. Yani kameranın bulunduğu alanda da ekran var. Diğer resimlerde kamera alanının işlevinin uygulamaya göre değiştiği gözleniyor.

Huawei'den Ekran Altı Kamera Patenti

Her zaman olduğu gibi patentlerin çoğu zaman gerçeğe dönüşmediğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ancak firmalar, eninde sonunda bu teknolojiyi kullanmak isteyeceklerdir ve üstelik Xiaomi ve Oppo, bu tür ekranlarını göstermeye başladılar bile. Huawei gibi daha büyük firmaların da aynısını yapması çok yakın olabilir.

Okuyucu Yorumları