Kod adı "LEM": Huawei'den sürpriz bir katlanabilir cihaz geliyor

Weibo'da Huawei içerisinden bir kişinin aktardığı bilgilere göre şirket Şubat ayında bir konferans düzenleyerek yeni, küçük bir katlanabilir telefonun lansmanını yapacak.

Kod adı "LEM": Huawei'den sürpriz bir katlanabilir cihaz geliyor

Söylentilere göre Huawei, önümüzdeki ay yeni bir katlanabilir cihaz duyurmaya hazırlanıyor. Çinli mikroblog sitesi Weibo üzerinden bir Huawei yetkilisi, Huawei'nin yeni yılı kutlamak ve "küçük" bir katlanabilir ürün piyasaya sürmek için Şubat ayında bir konferans düzenleyeceğini açıkladı. Cihazın "LEM" kod adına sahip olduğu söyleniyor.

Kaynak, yaklaşmakta olan Huawei katlanabilir telefonun Fold mu yoksa Flip benzeri bir form faktörüne mi sahip olduğunu belirtmiyor, ancak "küçük" bir katlanabilir ürün olması beklendiğinden, flip olma ihtimali yüksek.

Bu yeni çıkacak Huawei katlanabilir telefonun Pocket serisi kapaklı bir telefon olması ve Çin'e özel kalması muhtemel. Çin medyası tarafından aktarılan kaynaklar, Huawei'nin "LEM" olarak adlandırılan telefonu Şubat ayı sonlarında piyasaya süreceğini iddia ediyor. Akıllı telefonun teknik özellikleri ise henüz bilinmiyor.