Huawei'in İlk "Akıllı" Gözlüğü Tanıtıldı

Huawei, ilk akıllı gözlüğünü resmi olarak tanıttı. Her ne kadar gerçek anlamda bir akıllı gözlük gibi görünmese de önemli bir alternetif olacağı kesin

Huawei'in ilk "akıllı" gözlüğü

Huawei, bugün Paris'te düzenlediği etkinlikte, yeni amiral gemisi telefonları P30 ve P30 Pro'yu tanıttı. Ama bu kadarla yetinmeyen Çinli dev, bir de akıllı gözlüğü kullanıcıların beğenisine sundu.

Koreli gözlük markası Gentle Monster ile birlite geliştirilen gözlük, şirketin piyasaya süreceği ilk akıllı gözlük olacak. Ama özelliklerine bakıldığında, bu gözlüğe gerçek anlamda bir "akıllı" gözlük demen çok da doğru olmayabilir. Gözlüğün görevi, cep telefonunuz ile eşleşerek gelen aramaları cevaplayabilmeniz ile sınırlı. En azından Huawei'in bize söylediği bu.

Huawei'in İlk

Gözlük Bluetooth yardımıyla cep telefonlarına bağlanabiliyor. Üzerinde herhangi bir düğme yok; gelen aramaları cevaplayabilmek için yan kısma hafifçe dokunmanız (ya da vurmanız) yeterli.

Gözlük üzerinde iki adet mikrofona yer verilmiş. Tabii ki çerçeve içerisinde hoparlörler de var. Ancak bu hoparlörlerin Bluetooth bağlantı üzerinden müzik dinlemeye imkan sunup sunmayacağı konusu henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Huawei'in İlk

Bunun dışında gözlüğü isterseniz numaralı gerçek camlarla, isterseniz de güneş gözlüğü camlarıyla satın almak mümkün olacak.

Gözlüğün tahmini piyasaya çıkış tarihi Temmuz 2019. Ancak fiyat hakkında herhangi bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları