Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi, Apple’ın iOS’unu gözüne kestirdi

Huawei’nin kendi işletim sistemi olan HarmonyOS, yakın gelecekte Apple’ın iOS’unu ikincilik basamağından bir alt basamağa indirebilir.

Huawei, Apple’ın iOS’una meydan okuyor

Android, sahip olduğu %77’lik pay ile Çin’de en fazla kullanılan mobil işletim sistemi. iOS ise pastadan aldığı %22'lik payla ikinci sırada yer alıyor. Geri kalan platformlar pazar payının ancak %1'inden daha azını oluşturabiliyor.

Bu rakamlara bakıldığında, hiçbir mobil işletim sisteminin yakın zamanda Android ve iOS'a karşı koyamayacağı rahatlıkla söylenebilir. Ama şaşırtıcı bir şekilde, yakında gerçekleşebilecek olan şey tam olarak bu.

TechInsights'ın yeni bir haberine göre, Huawei'nin HarmonyOS'unun pazar payı yakında iOS'unkini geçecek ve ikinci sıraya yerleşecek. Yayın, Huawei telefonlarda HarmonyOS'un kullanımına başlanması ile birlikte iOS’un üçüncü sıraya düşebileceğinin altını çiziyor. Bu hızlı yükseliş, yine TechInsights’a göre Huawei Mate 60 serisi telefonlar tarafından yönlendirilecek.

Eğer bu tahmin gerçeğe dönüşürse, Huawei'nin ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçirmesinin ardından oyuna geri dönmesine yardımcı olacaktır. Çinli şirket kısa bir süre önce HarmonyOS Next adlı yeni bir HarmonyOS sürümünü duyurdu.