Huobi, NFT ve Metaverse Alanındaki Çalışmalarını Hızlandırıyor

NFT ve metaverse alanındaki artan rekabet, kripto para borsalarını da etkiliyor. Huobi ise bu alanda yeni çalışmaları ile rekabetteki yerini güçlendirmeye çalışıyor.

Huobi, NFT ve Metaverse Alanındaki Çalışmalarını Hızlandırıyor

Sonraki yirmi yılda, 5G, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) gibi diğer teknolojilerin yanı sıra bilgi teknolojisi alanının patlamasına tanık olduk. Blockchain ekonomileri büyüdü, Metaverse kavramı bir kez daha tartışılıyor ve Facebook, yaklaşmakta olan Metaverse beklentisiyle adını Meta olarak değiştirdi.

Bu arada, ERC-721 NFT Standardı sürekli olarak geliştirilmekte ve zincir üzerinde on binlerce NFT ürünü alınıp satılmakta. NFT toplayıcılarının yanı sıra OpenSea, Super Rare gibi NFT alım-satım platformları giderek daha da yaygınlaştı. Axie Infinity gibi GameFi uygulamalarının hızlı yükselişi, NFT'nin Metaverse, GameFi ve diğer alanlarla nasıl entegre olabileceğine dair fikirlere de güven verdi.

Diğer taraftan Merkeziyetsiz Kimlikler (DID) ise metaverse'e giden ilk adım olarak görülüyor. Kullanıcı için eksiksiz bir zincir üstü kimliğe sahip olmak oldukça önemli. Huobi NFT ise merkeziyetsiz kimlik akımına katılan borsalar arasında. Borsa, 2022'nin başlarında kullanıcı DID kayıtlarını başlattı. Borsa tarafında yapılan açıklamaya göre bugüne kadar 950.000 kullanıcı DID'lerini Huobi NFT aracılığıyla kaydetti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.