IBM çalışanlarına Apple Watch dopingi!

Bilgisayar dünyasının dev şirketi, çalışanlarını Apple Watch ile "mutlu edecek!"

PC devine Apple dopingi!

IBM çalışanları "Commit to Health" programı kapsamında seçtikleri sağlık planına göre ücretsiz veya çok düşük bir maliyetle Apple Watch sahibi olabilecekler.

Program, IBM'in daha sağlıklı bir işgücü taahhüdünün bir parçası olarak gösteriliyor. Geçmişte IBM çalışanlarına, egzersiz aktivitelerini takip etmelerine yardımcı olmak için sunulan Fitbit aktivite izleyicileri bu girişimle birlikte yerini Apple Watch'a bırakmış olacak.

IBM, çalışanlarını egzersiz hedeflerine ulaştırabilmek için Apple Watch'un yeteneklerinden yararlanmayı umuyor. Bu giyilebilir aksesuar sayesinde çalışanlar kaç adım attıklarını, kalp atış hızı ve yaktıkları kalori miktarını takip edebilecekler. Apple Watch çalışanların formunu ve sağlığını iyileştirmek için hareketsiz kaldıkları anlarda bildirimle uyarıda da bulunabiliyor.

IBM benzeri büyük şirketler, Apple Watch gibi giyilebilir teknolojik ürünleri çalışanlarının daha sağlıklı olmasına teşvik amacıyla kullanabiliyorlar. Çünkü sağlıklı çalışanlar azalan sağlık maliyetleri ve daha verimli bir çalışma süreci anlamına geliyor.

Nashville Amerikan Spor Hekimliği Koleji, fitness aktivitelerinin stresi azaltarak daha yüksek zihinsel ve fiziksel performans sağlayabileceğini söylüyor. Kolej, bu sayede verimliliğin yüzde 15 oranına kadar arttırılabileceğini savunuyor.

Okuyucu Yorumları