ICANN fena hack'lendi!

Hack olaylarının geldiği ciddi noktayı, bu haberi okuduğunuzda daha da iyi anlayacaksınız!

Onu bile hack'lediler!

İnternetteki alan adlarının yönetimini üstlenen kuruluş ICANN, geçtiğimiz ay ciddi bir saldırıya maruz kaldığını ve verilerinin ele geçtiğini duyurdu.

Kasım 2014'te gerçekleşen saldırılarda firmanın çalışanlarını kandırmak üzere ICANN sunucularından geliyormuş gibi görünen epostaların kullanıldığı söyleniyor. Saldırı sonucunda eposta oturum açma bilgileri ele geçerken ICANN, kullanıcıların kişisel bilgilerini içeren Merkezi Alan Veri Sistemi'nin de hack'lendiğini söyledi. Bu sistemin içerisinde depolanan veriler arasında adreslerin ve isimlerin bulunduğu bildiriliyor.

Bunlara ek olarak ICANN Wiki'den bilgilerin, ICANN Blog'dan ve ICANN WHOIS bilgi panelinden kullanıcı hesabı verilerinin ele geçtiği açıklandı. ICANN, şu an itibariyle "bunlar dışında ele geçmiş olabilecek veriler konusunda bilgisinin bulunmadığını" söylüyor. Organizasyon, bu sene önemli bir güvenlik güncellemesi yapmış olsa da alınan önlemler, yeterli olmamış gibi. Yine de ICANN'e göre bu kadarına şükretmek gerekiyor: Firma, geliştirmelerin "saldırı sırasında sağlanan izinsiz erişimi kısıtladığını" söylüyor.

Okuyucu Yorumları