İçine dünyalar sığacak: Dünyanın 4TB kapasiteli ilk SD kartı duyuruldu

Western Digital, SanDisk markası ile 2025 yılında piyasaya süreceği dünyanın ilk 4 terabayt kapasiteli SD kartını duyurdu. Bu kart, sadece kapasitesi ile değil, özellikleriyle de dikkat çekecek gibi görünüyor.

Bu bellek kartının içine dünyalar sığacak

Western Digital bu hafta yaptığı basın açıklamasında, SanDisk markasının altında 4TB depolama alanına sahip dünyanın ilk SD kartını piyasaya süreceğini açıkladı.

Western Digital yeni kartın Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) standardını kullanacağını ve teorik olarak 128TB'a kadar genişlikte kartların üretilebileceğini belirtiyor. SanDisk Extreme Pro SD Card, basın görseline göre Class 10 derecesine sahip olacak, yani saniyede 104 MB'a kadar veri aktarımı yapabilecek. Ayrıca kart, V30 Video Hız Sınıfı derecesine sahip olacak, bu da saniyede 30 MB minimum yazma hızına ulaşabileceği anlamına geliyor.

WD, yakında piyasaya sürülecek olan SanDisk Extreme Pro 4TB SD kartın, dijital kamerasında daha fazla video saklamak isteyen kişilerin ilgisini çekeceğini düşünüyor. Bunun yanı sıra, SD kart yuvasına sahip dizüstü bilgisayarları olan kişiler de bu kartı kullanarak daha fazla veri depolayabilecek, hatta dahili depolama sürücülerinin tamamını bir karta yedekleyebilecekler.

Western Digital'in söylediğine göre SanDisk Extreme Pro 4TB 2025 yılında piyasaya sürülecek. Kartın fiyatının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı, ancak piyasaya çıktığında çok pahalı olması bekleniyor.

Şirket ayrıca 2TB SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I kartın yanı sıra 2TB SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-I bellek kartını da piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Her ikisinin de 2024 yazında satışa sunulması bekleniyor ve bu ürünlerin de fiyatları henüz belli değil.

Bunlara ek olarak Western Digital yeni bir SanDisk Express SD ve microSD kart serisini de duyurdu. Bu kartların mevcut SanDisk kartlarında görülen hızdan 4.4 kat kadar daha yüksek hız sunması bekleniyor. Bu yaz 128GB ve 256GB versiyonları piyasaya sürülecek kartların fiyatları da şimdilik belirsiz.